Tips om Ridsko/Stallsko 32/7 - 1/8 ^^ Måndag

Jag MÅSTE tipsa om mina ridskor med stålhetta. Dom är billiga, sköna och bra:)
Köpta på Börjes för 358 kr och det är mycket prisvärt. Dom håller bra och är vattentäta ifall man tar hand om dom och smörjer dom ibland. Jag som alltid får skavsår av nya skor fick inte det av dom och jag tycker dom är jättesköna:) Mina har hållt i ca 1 år som stallskor, har inte ridigt så mycket i dom då jag tycker dom är lite klumpiga till det.
.
Orkar inte fixa bild, dom ser ut som ett par skor ;)
.
Min signatur.

Idag är en vanlig dag ^^ 31/7 typ Söndag

Tjoh flöjt allehoppa :)
Sitter hos Erika och tänkte berätta om dagen.
Idag duscha vi hästarna som sagt.
Grim: Han går inte att duscha så vi svampa istället, han tyckte det var riktigt obehagligt.
Erika skulle testa med slangen en gång och då stegra han nästan.
Raskiplaski: Först duscha vi vid gamla stallet med det va för dåligt tryck så vi gick till mjölkrummet vid ladugården och då ville hon absolut inte stå still och hon lyssnade inte ett skit. Så Erika hämtade repgrimman och ett spö.
När vi var klara så gick vi en liten promenad. Jag och Raski sprang lite. Då lyssna hon riktigt bra, fast jag hade ju fortfarande redgrimman och spöt. Duktig heeest:)♥
Här kommer några space, den på Grim har ni visserligen redan sett ;)
Space i Picnik
Tycks om en jag gjorde på Raski på 2 sekunder? ;)
KOMENTERA! :D
Min signatur.

Sofie :) Söndag 31/7 - 2011

Tänkte upplysa att det är sista dagen i juli 2011 det blir aldriig mer den sista Juli 2011 så sitt inte bara hemma som jag ;)

Idag har jag packat färdigt till Öland o det är presis så att man kan stänga min väska :) Och i morron halv sju så sjusar mamma mig till Norsholm o där ifrån så går bussen till Öland o där ska jag dela rum med Hilda (kusin) Frida (bästa vän sen jag va 3 år) Alfrida (en sen jag va liten). Så de ska bli super kul! Men nu har jag packat färdigt o kollar på TV. Min syster Sara har bakat bullar o köket är på nedervåningen men lukten kommer ända till övervåningen o de luktar underbart! Jag blir hungrig o suggen o bullar!

Så har jag vart massa med Nisse! För jag kommer sakna han men mamma och pappa kommer tahand om han. Idag satt jag i en och en halv timme i Nisses hage o skrev hur dom ska tahnd om han sen la jag mig ner i gräset o han hoppade upp på min mage o o nosade mig lute i ansiktet o hopade ner o åt lite till sen kom han igen o la sig brevid mig en liten stund inan han hoppade iväg o åt ännu mera gräs ;) Haha gulliga kanin! Sen ska jag ut o ge honnom massa goda saker som morötter! HAn tycker någ att det är det godaste som finns eller nej han gillar banan mera men dom är slut :( annars skulle han  få en halv banan en hel banan blir för mycket för han då äter han inte upp. 



Halv gammal bild på mig och Nisse




Den bilden är tagen samma dag som den förra :)




Nisse igen ;)





Kommer sakna Pärla också! Men hon får en vällförtjänad villa i en vecka! 





Kommer sakna han också! Men han får också en vällförtjänad vila :)




Sofies signatur.


HV Polo ! Söndag 31/7

Jag tycker att HV Polo har riktigt snygga saker, bland annat ridbyxor, tröjor, sweatshirts och jacka. Dom säljs ju hos Hööks nu, men är lite dyra tycker jag. Vad tycker ni? LÄNK
Jag lovar att jag ska lägga in vilka det är jag tycker om någon dag :)
Min signatur.

Svar på Frågestund med Kikki :)

Har du haft/har egen häst?
Nej det har jag inte, men jag har haft sommarhäst en sommar:)
.
.
1. Hur länge har du ridit på ridskola?
.
2. Hur länge har du ridit på den ridskola du rider nu?
.
3. Har du haft sköthästar som du red och inte bara skötte som man gör på ridskolor?
.
4. Man fick väl ställa hur många frågor man vill?
.
.
1. ca 4 år tror jag ;)
.
2. Har ridit på RKF hela tiden fast jag red några prova på när jag var liten på skogslotten.
.
3. Ja det har jag ;)
.
4. haha såklart ;)
.
.
1. Vad är + och - på ridskolan ?
.
2. Vad är ditt mål i fram tiden med ridningen?
.
3. Varför valde du att börja på just RKF ?
.
4. Har du haft några planer på att ev byta ridskola för o pröva något nytt ?
.
.
1. Det är alltid en trygghet på ridskolan, du vet att du kommer ha en häst att rida varje gång och så tycker jag det är bra att man lär sig rida många olika hästar. Nackdelen är att man bara rider en gång i vecka och att de är uppehåll på sommarn, för det är ju då man verkligen vill rida.
.
2. Mitt mål är att bli bättre och bättre inom både ridningen och hanteringen och att lära mig nya saker som jag kan ha nytta av eftersom jag i framtiden, typ om några år vill ha en egen häst.
.
3. Jag valde att börja på RKF dels för att det var närmast när vi flyttade till Finspång och för att mamma kände många av dom som red där. Första gången vi var där och kollade var det en som sa " Vi har stora hästar så du behöver inte byta ridskola för du kommer inte växa ur dom". Det tror jag även spelade en stor roll när jag betämmde mig.
.
4. Jag har många gånger funderat på de men jag vill inte lämna gemenskapen vi har. För vi är väldigt tajta i stallgänget, alla ställer upp för varandra! Det är även långt till alla andra ridskolor och jag vill ju kunna vara i stallet när jag vill, utan att behöva bli skjutsad av mamma. Men jag har funderat mycket på att byta till en ridskola där man får tävla med lektionshästarna, eftersom jag verkligen gillar att tävla och vill bli duktig.
.
.
Hoppas ni är nöjda med svaren och om ni undrar något mer är det bara att fråga :)
.
Min signatur.

Kikki om Framgång och Motgång Söndag 31/7

Jo jag kom och tänka på en sak förut idag (igår när ni läser detta då det är tidsinställt) . Att om man har höga krav så är det större chans att misslyckas. Om det har gått väldigt bra några dagar så höjer man ju kraven, men det är inte säkert att det går sämre då, utan det kanske går lika bra som det gått tidigare bara att man hade högre förväntnigar och då blir man besviken. Då sänker man kraven igen och då kanske det går bättre än förväntan. Det är det jag tror man menar med "Motgång föder Framgång". Förstår ni hur jag menar? Vad tror ni?
Min signatur.

Hiss/Diss Pälsglans Idag Dagens Datum ^^

Här kommer ett tips på billigt pälsglans och ett tips på dyrt :p
.
Jag hissar alltså Sjöbogårdens pälsglans för att det är bra och billigt=Prisvärt. Det finns att köpa på Börjes Tingsryd och Ö&B i Norrköping (kanske Ö&B någon annan stans med?). Det kostar 60-80 kr och det är BILLIGT!.
.
Jag dissar Foxfire Pälsglans då det är mycket dyrare men inte bättre än Sjöbogårdens.
Det kostar 199 kr och finns att köpa på Hööks. Såg just att den även finns hos Börjes och där kostar den 138 kr.
.
Jag dissar även att man måste köpa till en spraypump! Spraypumpen kostar 15 kr på Börjes och 34 kr på Hööks. Nu måste jag ju dissa att Hööks är mycket dyrare när det är samma vara!
Jag reckomenderar alltså  Sjöbogårdens eftersom den är mycket prisvärd!
Min signatur.

Today Söndag 31/7

Idag ska man med Erika igen då ^^ Vill även berätta att vi kanske har något på gång ( missuppfatta inte!) till hösten men jag vill inte avslöja då alla inblandade inte vet sina "positioner" riktigt än. Men det är spännande ^^. Gillar vädret idag :D för vi ska duscha hästarna ^^
.
Imorgon, gissa vart jag ska då? ^^ hihihi :p
.
.
Vill bara tillägga:
.
ωayfarer är världens mest saknade♥
.
<3
.
Hmm... ser man att det är samma häst? ^^
.
KΓam
Min signatur.

Va i stallet. Lördag 30/7 - 2011

Först hämtade jag Pärla o borstade henne sen fick hon masage. Jag trännade NH o ca. 10 min o jag är riktigt nöjd :) Hon skötte sig ganska bra o efeter ett tag så började hon tugga (stolt). Då vart jag glad hon brukar göra de men kanske bara en gång men nu gjorde hon det efter varge gång jag bakade henne :O

Så hon fick massa massa beröm! hon gäspade till o med fast de va inan jag började tränna NH. De va för att jag smörjde salva vid hennes mungipor då brukar hon gäspa eller flemma! Haha gulligt ;) Sen fick hon en ordentlig rykt! O vad jag kommer att sakna henne när jag är på öland!

Sen hämtade jag Quinsy o tog ut Pärla. Quinsy fick en ordentlig rykt o va så gullig o stod o sov ganska mycket sen när han inte sov/halvsov så kollade han på mig. Men vad han va lerig! Sen så fick han också gå ut i hagen.

Sen va jag super duktig o gjorde rent o smörjde in Pärlas sadel, träns, nosgrimma (jag använder den inte) och hennes Läder grimma o då tyckte jag att jag va duktig :D Sen smörjde jag båda Quinsys träns det betlösa och det vanliga jag tänkte smörka hans lädergrimma de behövs men jag han inte :/ Men alting har ju god tid på sig att torka så dom inte är fettiga! En hel vecka! Haha hästarna kommer vila när jag är på öland och bara gå o beta o ha de skönt.

Men jag kommer verkligen att sakna dom! Men Quinsy kan behöva äta upp sig lite så att han inte blir skin o ben! O egentligen börjar mitt ansvar för Quinsy på måndag men eftersom jag inte är hemma då så ska det börja på söndag i stället :D hehe. Men dom förtjänar lite vila båda två! Dom har vart så duktiga senaste tiden :)



Gammal bild på Quinsy med sin lädergrimma :) Bilden är sen 10 maj 2011




Bild på Pärla från samma dag o eftersom jag är så sjukt duktig så vet jag att det är Pärlas födelsedag jag tog dom bilderna :)


Dehär inlägget tog mig 3 timmar att ladda upp för internet krånglar så jag hoppas ni njuter av de! ;)



Sofies signatur.


Öland! Lördag 30/7 - 2011

På måndag åker jag till öland o kommer hem på lördag men då kommer jag inte orka blogga men jag ska på ett läger vi är typ 170 st :D Så ska snart forsätta att packa men ska också skriva vad jag gjorde i stallet o se en film först :O haha så jag kanskle packar i morron i stället ;) haha! Men jag pratade Med Kikki idag o hon ska försöka blogga ganska mycket nu när jag inte gör det men som sagt som sagt så ska jag fixa lite tidsinställda inlägg :D O så ska ju mian föreldrar tahand o Nisse när jag  är borta så ska skriva en fin liten lap till dom hur dom ska tahand om min fina lila kanin. :) fast jag vet att dom kommer ta väll hand om han. De gjorde dom när jag va på ridläger o då mådde han bra när jag kom hem fast han hade saknat mig! :D

Sofies signatur.


Frågestunden . Idag Dagen datum.

Jag vill ha lite fler frågor innan jag börjar svara så kan ni inte va snälla och fråga lite? HÄR har ni lite tips på vad ni kan fråga :)
.
Min signatur.

Frågestund med sofie avslutad! Och en annan mycket viktig sak!

det verkar som de inte kom ut men min frågestund är avslutad nu :D ska börja att besvara era frågor :D

Juste en sak till o ni skriver en kommentar kan ni ju skriva vem de är till t.ex. ''till Sofie'' eller om de är svar på en kommentar som is kickade till oss kan ni ju skriva ''svar till Kikki'' Annars kan de bli lite svårt att veta vem man menar eftersom vi följer samma bloggar o får kommentarer o svar från samma bloggar så blir det lättare om ni skriver vem det är till :D

Tack i förhand!


Sofies signatur.

Frågestund avslutat

Nu är min frågestund avslutad. Jag vet inte när Kikkis slutar men min slutar nu :D
Tack för alla frågor o jag ska göra mitt bästa för att ge er ett bra svar :D



Sofies signatur.

Dagens Planer :) Lördag 30/7

Dagens stora plan är att följa med Erika till stallet eftersom hon inte vill åka själv om hon blir dålig, jag erbjöd mig direkt när jag fick smset om att hon ville åka ut men inte själv ;) Så vi ska väl borsta och mysa lite och kolla så dom mår fint ;).
.
Nu ska jag äta innan jag åker till Erika ^^
.
Jag har även ett litet tips, för er i östergötland ^^ FRITIDSKORT! Busskort som gäller på kvällar (efter 17?) och helger. Kostar 170 kr för en månad :) Grymt värt det tycker i alla fall jag :).
.
Jag kan även lova att jag ska skriva ett åsiktsinlägg snart, Tuva. Men vad ska jag skriva om?
.
Här är två blider på sötnosen Raski (Gamla jag vet, men så hilma söta). :
.
Min signatur.

Tips! Fredag 29/7

Jag vill gärna ha tips om vad ni att jag vill skriver om! Vad vill ni läsa? Jag vet att alla har något dom faktiskt vill läsa om så kom igen och berätta vad :).
.
Jag vill även ha många fler frågor i frågestunden! Fråga vad som helst om tillexempel Hästar, Skolan, Ridskolan, Ridskolans hästar, Vardag, Djur, Problem, Fråga om tips om hästsaker som är snygga/bra o.s.v... hmm.. det var nog allt jag kan komma på som ni kan fråga om ;)
.
Kom igen jag ber er! :D
.
Min signatur.

Svar på frågestund med Sofie

Nu kommer svaren på era frågor :D

1. Vilken är din favorit låt?
2. Vilken är din favorit färg?
3. Vilken är din favorit film?
4. Vilken färg har dina tapeter/färg på ditt rum?

1.Hmm... den va svår de kan jag inte riktigt säga de finns för många ;)
2.Beror på :) haha
3.De vet jag inte men jag gillar häst filmer men bara dom inte blir för barnsliga som dom ofta kan vara :/
4.Äntligen en fråga jag kan svara på! I vintras bytte jag rum o då fick jag välja tapeter o sånt så alla väggar utan än som är svart med ett mönster med vita blomor :)


Inte en sån bra bild men man ser typ hur tapeten ser ut :)



1.Har Pärla eller Quinsy skadat sig ordentligt någon gång eller fått en alvarlig sjukdom som kolik?

2.varför tävlar du aldrig med hästarna på din ridskola eller Pärla o Quinsy? :D

1.Ja båda två ahr gjort det. Quinsy hade några sköttare o så blev han halt men dom forsatte att rida han o båda bakbenen svulnade o han fick villa i 4 månader. Dom får ju inte träffa Quinsy längre o dom ändrade fodret o han kan ju inte galoppera han har ju tävlat trav o fick ju inte galoppera. Men dom fattade inte de o försökte slåfram han i gallop. O dom travade på asfalt när han va halt. Stakars Quinsy :'( O en gång på en travtävling så slog de ner en blixt på travbanan hans kusk skadade sig alvarligt o jag tror att en häst dog o sen dess har han vart rädd o springer igenom staketet när de oskar o blixtrar men nu gär han inte de längre bara om det blir riktigt illa väder!

Pärla har brytig ett framknä det va ett litet ben i hennes knä de läkte av sig själv o vetrinären sa att hon kan ridas o så nu elr de kanske vart en sprika men det va iaf för flera år sen det hände! Hon har tendens att få fång antingen va det fångkänslor elr fång men som inte blev så alvarligt o hon klarade sig :D

2.Pärla tävlar jag jag inte för att hon är 23 år o jag vill inte kräva för mycket av henne. Quinsy kan jag bara tävla trav med men etersom han är 18 får han bara delta i pansions lopp men då skulle det inte va jag som tävlade han utan en riktig kusk! O det har bara inte blivit av :D



1. Varför har du inte presenterat Quinsy?

2. hur gick det till när du började rida dina sköthästar o hur va första gången?


1.Jag har helt glömt bort de! Ledsen!!!

2.Jag åkte en buss buss o så va Lisbeth med på dne o hon kände mig o viste att jag red o frågade om jag ville rida henne o självklart sa jag ja! Första gången jag red Pärla va när jag följde med Kikki för hon hade Pärla som sköthäst ett litet tag. Men första gången när hon va min sköthäst så va mamma med o jag skrittade i 20 min på grusvägen eftersom hon hade då vilat väldigt länge. O då märkte jag derekt att hon va envis först i stallet vagrade hon lyfta hovarna sen så började hon bråka för hon ville hem tilll stallet igen så då fick mamma rycka in o leda henne förbi där hon bråkade!

Jenny hade haft Quinsy i stallet kanske 2 månader o så sa hon att hon ville ha hjälp av mig att sätta igång hen eftersom han hade vilat i 4 månader o hon va gravid o ville inte rida han bnär hon va gravid o han hade vilat så länge för då vägr man ju mera också än en 13 årig flicka som jag va då ;) Första gången longerade hon han på gärdet o jag satt på han o försökte få han att gå ut i spåret o försökte mest lära känna han. Så vi skrittade i kanske 10 min typ 5  min i båda varven sen red gick vi upp till stallet igen.



Vad är det bästa du vet?
Om du bara fick säga 6 ord till den du älskar mest innan du dör, vilka ord skulle det bli? (kom på frågan helt själv, är jag inte duktig?)

SV: Haha, man kan ju alltid få sina drömmar uppfyllda vettu! Perfekt att säga till tomten ju!
"Vad önskar du dig då?"
"En ZEBRA :D"
"!??"



Det bästa jag vet är att va i stallet o att va med mina vänner ;D

Ja du är jätte duktig som kom på frågan men den behövde ju inte va så svår! Men jag vet inte vad jag skulle säga men kanske, Hej då jag älskar dig!

Oj ditt svar råkade vist komma med ;) haha



Tack för alla frågor säg till om ni vill ha en till när ni vill ha en ny frågestund! :D


Sofies signatur.

Frågestund med Kikki :) Torsdag - Lördag 28/7 - 30/7

Jag vill också ha frågestund ;) så fråga på så kommer svaren ut någon gång under lördagen :) . Och kom ihåg att ingen fråga är för dum ;)
.
Min signatur.

Wierd :s

Gällande: Frågestund med Kikki :) Torsdag - Lördag 28/7 - 30/7
Okej det var weird :s, sorry för att den kom ut två gånger, det blev väl något fel.
.
.
Update 10 sekunder senare: Hmm.. nu byttes det ena ut mot detta :s
.
Min signatur.

Ridlägret:D Torsdag 28/7

Ridlägret idag :)
.
Goliat: Samma bomövning som vi gjorde med Musse igår, men såg att jag missat en sak på bilden, nu har jag ändrat det. Jag red utan thidemantygeln idag, eller jag spände den aldrig. Han var superdupermegafiiiiin<3 Mycket finare än i tisdags och då hade jag thidemantygeln. Han lyssnade jättebra på både hand och skänkel och jobbade nästan hela tiden i form^^ supernöjd med heesten<3
.
Musse: Vi skulle ridit ut men alla blev så sugna på att rida barbacka, utom de vuxna då. Så vi fick göra det :) Vi gjorde lite galoppjobb på volterna. Galopp halva volten och trav halva. Musse var så underbart fin, han lyssnade megabra på allt, kanske att han var lite stum för innerskänkeln ibland men han jobbade på i en jättefin form i skritten och traven. Jag hade en jättefin känsla, han kändes som en sm ponny. Galoppen hann jag aldrig jobba honom i. Men är meganöjd med honom med^^<3.
.
Tänkte välja dagens stjärna men är lika nöjd med båda idag, nämligen SUPERMEGANÖJD! Så båda var dagens stjärnor :D <3
.
Imorgon är sista dagen, vi ska ha gymnastikhoppning. Hon sa att vi skulle hoppa på medellinjen men att hon inte planerat vad än. Jag har ingen aning om hur det kommer gå, jag räknar med åt skogen så jag hoppas jag blir förvånad :p
.
Så här ska bomövningen se ut, jag glömde altså volten.
.
Min signatur.

Frågestund

Nu är det fritt fram atrt ställa frågor till mig :) (sofie). I morron Kl: 20.00 så slutar frågestunden men tills dess är det bara fråga hur många frågor ni vill till mig! :D


Sofies signatur.


ridläger:) tisdag 26/7 och onsdag 27/7

Glömde skriva om ridlägret igår^^ så kan berätta lite idag om gårdagen med :).
.
Jag rider Goliat, en fux på  ca 170cm och Muscot, kallas Musse, en fjording på ca 140 cm.
Jag rider alltid Goliat på förmiddagen och Musse på eftermiddagen.
.
Igår: Dressyr, lösgörande båda passen.
.
Goliat: Han var så fiiin! :D Lite stel i början men sen blev han mjuk och jobbade jättebra i form :). Dagens stjärna :).
.
Musse: Han var lite "fjollig" eller vad man ska säga ^^ Han sprang, och dök när han skulle jobba, haha och sen drog han upp huvudet istället. Han blir väldigt stark och seg i munnen.
.
Idag: Uteritt och bommar.
.
Goliat: Uteritt på terrängbanan. Han blev lite stark i galoppen men fick bara ta tag lite i honom så lyssnade han. Det var lite jobbigt för Peppe var framför och han var slow i skritten. Men är nöjd med hästen.
.
Musse: Markarbete, bommar. Han var mycket lättare att jobba med idag, fortfarande stark men mycket bättre. Fick dra tag i honom några gånger och han sprang på lite för mycket över bommarna. Men är mycket nöjd med tunnan idag:) Dagens stjärna :).
.
Här är övningarna vi gjorde. Dom går att göra från båda håll/varv.
.
Dressyrövningen:
.
.
.
Bomövningen:
.
.
Man måste inte göra skänkelvikning ut till spåret, det går att bara svänga ut med.
.
Fråga gärna om ni undrar något om vad som helst.
.
Här kommer två bilder på Musse med^^ ursäkta dålig kvalité, det är mobilbilder ;p
.
.
Kram
Min signatur.

Bilder på älskling Onsdag 27/7

Här kommer mina fovoritbilder från när Julia fotade mig och Wayfarer<3
.
.
Vad tycker ni? Jag tänker nog skriva ut dom här sju som stora "kopior" och sätta upp på väggen.
.
Hugs*
Min signatur.

Bilder Wayfarer som föl<3 Onsdag 27/7

Här kommer bilderna på älsklingen när han va bäbis:) hihi så söt han va!
.
<3<3<3<3
.
Vad tycker ni?
.
Min signatur.

Man ska hålla vad man lovar...

Jag har ju lovat att skriva om fredag 22/7 när jag och Kikki red ut.

Först så cycklade jag hem till Henne (hennes hus cycklar jag alltid förbi när jag till stalet) så märkte jag att en vanlig sko (att ha när vi va hemma hoss henne vill inte ha ridskor hemma hoss henne i 20 grader) o mina ridvantar så fick hon åka o leta med Moppen så kom hon hem med två blöta ridvantar dom hade legat i en vattenpöl :/ Men sen så cycklade vi till stallet o struntade i skon de va som tur min gammla skor o jag hade ju en kvar x) Så hämtade Jag Quinsy o Hon Pärla o ställde upp dom i stallgången o började borsta änglarna även änglar rullar sig i lera specielt ängel Quinsy. Kikki märkte hur bra Ö.B borsten är som inte ens är för hästar o de är typ intorkad lera som verkligen sitter så är den underbar att ha i stallet o kostar bara 5 kr :D Sen när hästarna va färdiga och Kikki hade förståt hur bra Ö.B är så så började vi Rida o hon red barbacka o de förstår jag för Pärla är så myssig att rida barbacka på o hennes sadel är antingen den näst obekvämaste eller mest obekväma sadel jag någonsig ridit i! Men jag ville inte rida barbacka o på Quinsy han är så bennig (inte small bara annan kroppsbyggnad). Först visade hon mig en gammal terräng bana som några som hade sin häst där för några år sen gjorde med några kommpisar denna någon är Erika o hennes förra häst elr förrförra? o Hennes vän Becca eller Madde? Men Kikki visade mig först den. O vi travade på en grusväg Quinsy travade först o Pärla va så j*vla pigg o drog nästan om Quinsy :O Tur att hon inte gjorde de för då skulle väll han tro att det va tävling på gång! Sen ska Kikki visa mig en bra klätterbacke men hon är så sjukt duktig o glömmer var den är så vi red in i skogen på typ en väg de är någon traktor elr något som har kört där för länge sen när dom kansker högg träd elr något? Men vi red där o sen så är vi vilse o blir almänt flumma o så ser vi älg spår (de finns minst en älg där) o bara för att den inte ska komma nära så låter vi jätte mycket för att den ska bli rädd fast den kunde ju vara vart som helst i skogen så vi borde ju ha gjort det hela tiden x)

Sen så rider vi ner i ett träsk för kikki bara ''jag tror man kan rida här de är någ vägen hem!'' Men det va ett träsk med ett stårt hål i o först trampar Pärla i det Quinsy ser att hon trampade där och de va ett hål men han trampar ändå där :O Knäppa häst! Men sen så kommer vi till ett ställe där vi känner igen oss o så blir vi ännu flummare o ass garvar för att vi inte va vilse längre o att vi red i träsk! Juste vi kom till en kohage fasy korna va på andra sidan hagen o så va det en eltråd o när vi va vilse trodde Pärla flera gånger att man kan gå genom staketet o ta en genväg hem staketet försviner inte bara för att man är vilse och vill hem! Fast när vi såg kohagen så viste vi typ vart vi va o de va i skogen bakom nybyget för förut såg vi korna o Quinsy tyckte att dom va läskiga ;) Sen när vi kommer ut på grusvägen igen så är hästarna svettiga efter 1 timme i skogen när vi vet vart vi är o 1 timme när vi är vilse o jag o kikki garvar o är ass flumma :O Sen så får Kikki för sig att rida baklänges siste biten hem så de gjorde hon o så kommer en bil o möter oss, Kikki får lite problem för det blir tvärtom när man styr o jag bara garvar i vinkar glatt åt han i bilen o Quinsy tittar konstigt o undrar vad Pärla och Kikki håller på med. När de va avklarat så tar jag massa bilder när vi rider hem o Kikki rider konstigt. Vi tog vägen över gärdet hem för då är risken att någon skulle se åss mindre!

När vi är framme i stallet så spolar vi båda hästarna Quinsy går undan för vattenslangen men de gick rätt bra att spola han o Pärla står blickstilla o rör inte en muskel o bara tycker det är skönt att bli avsvalkad. Sen får dom betta en stund i solen o för att dom ska torka helt så skrittar vi med Grimma ock grimmskaft till Ida o tillbacka sen så släper vi dom i hagen o plockar undan efter oss ock cycklar hem till Kikki.

När vi är hemma hoss Kikki bytter vi om sen sjusar hennes Pappa oss till Limsjön så får vi bada för vi va riktigt varma ock Svettiga efter den dagen vi kom hem till Kikki typ 5? Sen när vi åker hem till henne igen säger hennes pappa att han såg min sko på deras grusväg in till parkeringen så tar vi den o sen tar jag alla mina ridkläder o annat o cycklar hem :D


Bilderna kommer inte än ´dom kommer trolligtvis någon gång nästa vecke men håll ut jag lovar att dom kommer!


Sofies signatur.

Stan

Om typ två timmar så åker jag till stan o sak sova hoss Emma som flyttade till stan :( Men idag ska vi gå på stan hon bor ju presis i centrum de är ju sommar rea nu ;)

Men nu ska jag dusha o packa för jag ska sova hoss Emma i natt :D


Sofies signatur.

Sorry jag glömde

Jag kom just på att jag glömde skrivs igår vad jag gjorde i stallet! :S

Men först när jag kom så hämtade jag Pärla o en som heter Stig som känner Lisbeth va där o pratade med mig om hästarna i lumpen och att det va där han lärde sig om hästar (han är gammal). Sen när jag hade borstat klart Pärla så sadlade jag henne o red till gärdet o red lite där i alla gångarter o märkte att hon är stelare i vänster sida. Sen skrittade jag av på grusvägen. Sen så fixade jag Pärla och släpte henne i hagen o typ plockade undan efter henne o Hämtade Quinsy o stod och myste typp en timme o klia han på hälsen ass länge o han bara stod stilla och sov :) Sen skrittade jag ut barbacka en liten stund kanske typ 20 min :) Sen borstade han lite till o släpte han i hagen, plockade undan ocj cyklade hem.


Sofies signatur.

älskling 26/7

Igår kväll fick jag enormt fina bilder på min ögonsten. Dom är från när världens bästa vän offrar sig för att fota åt mig så jag fick minnen av honom. Hon är jätteallergisk men hon följde ändå med mig till stallet. Det är vad jag kallar vänskap<3 tack vännen! älskar dig<3.
.
Någon som vill se mina fovoriter?
här kommer ett smakprov :D inte en av mina favvo men lätt snygg<3 redigerade lite i paint för jag hade inte något bättre program. Kunde visserligen kört i picnik men men, nu är det ju redan gjort. Juste jag har några fölbilder på älskling med, någon som vill se?
.
.
älskling<3 OBS inte ätbar!
.
Min signatur.

Erika är ju snäll ;o

Jag vill ju så gärna ha en repgrimma till Pärla o Gissa vad! Erika beställde en åt mig idag! Den kostar 50 kr o är från HÖÖKS jag ska ge henne pengar o hon ger mig Grimman o då ska vi även tränna lite NH :D


Tack Erika :D


Sofies signatur.

Hööks.se

Igåt mejlade jag till HÖÖKS o sagt vad jag tycker om en av deras flughuvor som ger hästarna skav som båda hästarna har fått otäca sår så nu får båda gå utan flugghuva bara Pärlas Ögon inte svulnar dom gör lätt de på sommaren :( Men dom har svarat o ska kanske fixa ludd längs kanten på den till nästa sommar. De hoppas jag att dom gör så andra hästar slipper få lika hemska sår. Fast vi ska sy fast ludd själva mke billigare än att köpa nya när dom inte är trasiga o inte ens Pärla lyckats få av sig den! Men jag hoppas dom fixar den :D

Sofies signatur.


Vet inte vad jag ska ha för översikt

Nu har jag vaknat o fått i mig lite frukost snart ska jag ta mig ork att byta om o cyckla till stallet  :P När jag kommer hem måste jag ringa o prata med Kikki o Ducha :)

Om det inte är för varmt o vindstilla så att de är massa brommsar i skogen så ska jar rida Pärla i sankmarken :) Quinsy ska jag någ rida på Gärdet men vi får se hur de blir. Sen ska jag tränna NH med Pärla :)



Sofies signatur.

Stakars Nisse :(

Nu har nisse blivit livrädd igen granens hund Rozz sprang till kanin buren o jagade Nisse Fast han kom ju inte in i buren men sprang omkring utanför den. Vi satt o åt utanför så hör vi ljud o kollar ut mot buren o då ser jag hur Rozz springer efter min lilla Nisse o jag blir helt stel o sen springer jag ut o då Lyckades Maeud få han att sluta (hans ägare) hon sprang genom buskarna som är emmelan våra trädgårdar. Jag går fram till Nisses bur o öpnar den o sätter han i mitt knä o lugnar ner han. O de har inget att göra med att han är oupfostrad hund! för kandske ett o ett halvt år sen så gick jag ut med han  nästan varge dag o han är vallhund o kan lixom höger o vänster o är den mest uppfostrade hund jag träffat men han har inte vallat idag o hade mycket överskotts energi så bad Maud om ursäkt. En timme senare va han fortfarande lite chokad men han verkade må bra stakars han som ska råka ut för hundar s gr på typ 1-2 månader :(


Typ 1 eller 2 andra dagen jag hade han :)


Sofies signatur.


Bloggtips

Här kommer lite tips på bra och läsvärda hästbloggar:) Några kända och några mindre kända.
.
.
http://eriikapettersson.blogg.se/
http://nellieberntsson.blogg.se/
http://carlssonpataket.blogg.se/
http://nicholaihollesen.blogspot.com/
http://dressyrmupparna.se/
http://dressyrmakarna.blogg.se/
http://teamsl.se/
http://oliviawestern.blogg.se/
http://jessicajosefsson.blogg.se/
http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
http://vickysutbildning.blogg.se/
http://jsohlman.blogg.se/
http://asslatjejerna.blogg.se/
http://idaevertsson.blogg.se/
http://sallberglina.blogg.se/
http://tuvat.blogg.se/
http://tovedanielsson.blogg.se/
http://catago.blogg.se/
.
.
Min signatur.

glad och död måndag 25/7

Är glad^^ Red båda bebisarna barbacka idag^^ altså Gabriela och Shaun :D ska göra inlägg om dom men ska fixa lite fina bilder först, kanske tar med kameran imorgon för då är det RIDLÄGER eller igångsättningsläger men aja man rider ju i alla fall. Jag har varit lite död dom senaste dagarna:o och jag har inte orkat laddat upp bilderna på Lady och Beppen än och inte bilderna från GBG eller från när jag red med Sofie:o ledsen för det men dom kommer någon gång, ni har ju något att se fram emot ;).
.
Här kommer min att göra lista just nu.
.
1. Fixa ett bloglovin
2. Lägga upp en lista över läsvärda hästbloggar
3. lägga till dom på bloglovin
.
Och samtidigt kolla på Ulrik Munther ^^ han är för bra ^^:)
.
.
Snacka om att man saknar<3
.
.
Min signatur.

Redigerade bilder på Quinsy. Röstning

Idag har jag haft lite tråkigt o istället för att göra något som jag borde o behövs göra som att städa vitt rum ;) Men istället för de så Redigerade jag lite bilder i Picnik. O idag redigerade jag bara bilder på Quinsy o använde typ bara samma bild :D

Nu för ni rösta vilken som är bäst!

1.





2.





3.





4.





5.



Det va alla bilder jag fixade använde mest samma bild ;) Nu är de bara att rösta vilken som är eran favorit!



Sofies signatur.




Lovar!

Jag ska skriva om fredagen när jag va med Kikki men Måste fixa en sak med bilderna först o de krånglar lite :( Men de kommer! ;)




Sofies signatur.





Dagen 24/7

Idag har jag vart i stallet som alltid är lika roligt :)

När jag kom så va Jenny där o så sa hon att Hon åker in till sjukhuset 1 eller 2 agusti (hon är gravid) o sen efter de så kommer hon inte kunna komma till stallet på ett tag o under den tiden så kommer jag ha ansvaret för Quinsy! Förutom första veckan för då är inte jag hemma o då ska Jimmy (hennes man) ha Quinsy :) Så idag visade hon vart hon hade sin jodupax (stavas? :S) o lite andra stallapoteks saker. O hon sa att hon litade på mig! Men iaf så har båda hästarna fått otäka sår av flugghuvan! Så nu får båda hästarna va utan flughuva ett tag o hoppas på att de blir bättre! Så har jag tvättat Pärlas ock Quinsys sår o dränkt såren i Hellosan!

Först red jag Quinsy o vi red i skogen vad han älskade att trava på sandvägen! O vart ass glad för han fick trava riktigt fort också! :D Jag red med de betlösa tränset för andra gången sist va de en katastrof men idag gick de helt okej men han verkar trivas mer med ett bett i munen elr så är han bara ovan? Sen vare bara att ta på mer salva på såren sen ut i hagen med han o äta kakor med Lisbeth sen hämtade jag Pärla o Masserade hella henne med Jennys Massage borste. O Pärla bara stod o sov! Hon är ju gammal o är därför lite stel o kan ha spänningar i musklerna så massagen förtjänade hon verkligen! Sen trännade jag NH o kanske 5 min? Jag vill verkligen ha en repgrimma nu!! Men de  går sådär när hon ska baka eller stå stilla :/ Men det är bara att forsätta kämpa! Sen så borstyade jag henne lite till o släpter ut henne i hagen o sen så plokade jag undan efter mig o cycklade hem o skrev dehär inlägget :D

Jag kan bjuda på en bild från första gången jag trännade NH o Erika va med o visdade :D


Fina tjejen :D



Sofies signatur.



Grillkväll!

Idag har jag vart duktig för jag har städat mitt rum! O snart så ska jag iväg på grillkväll :D Hoppas bara de inte börjar att regna :/

Men idag har jag mest suttit vid datan o vart med Nisse han fick komma ut o äta massa gräs! (han är tyvär inte lätt att hålla lagom tjok o magrar lätt). O bara för de så får han komma ut minst 10 min o äta högt grönt gräs oftast 10 min på morgonen inan jag åker bort o sen på kvällen när jag kommer hem + massa gräs i buren! Men nu ska jag iaf snart iväg på grillkväll o grilla korv ;) Ha de så bra!




Sofies signatur.



Gammla bloggen

Jag o Kikki hade en annan blogg inan denhär o om ni undrar något elr kanske vill se mer bilder när jag rider elr på hästarna så är de bara att kolla på den! http://ponnyryttarnasblogg.blogg.se/ kolla där om ni vill läsa om när jag trännade NH elr kanske har en fråga så kanske svaret finns där? Eller bara vill se bilder ;) Men vi uppdaterar ju inte där o svarar inte på kommentarer eller något sånt! :D




Sofies signatur.



Uteritter

Nu ska jag börja rida ut mera för sen i venter kan man inte göra de o Pärla älskar att gå i skogen o Quinsy tycker också att de är toppen kul (Y). Får försöka hitta mer ridvägar i skogen utan att rida vilse som jag har gjort några gånger ;) alla träd är ju likadana så de är lätt att gå vilse i skogen! Fast i morron ska jag rida på grusvägen tills den tar slut! Lisbeth säger att den bara tar slut o de inte finns något hus elr så där den slutar? Men de kanske fanns de förr för annars är de ju onödigt att ha en väg där? ;) Fast med Quinsy kommer jag nog rida i skogen i morron fast den turen där de finns en sandväg där Pärla alltid galopperar!


bilden är tagen några veckor inan sommarlovet



Sofies signatur.



 

Hemma igen

Nu har jag kommit hem från Kikki o vi har ridit vilse i skogen! O sen så badade vi, men de va inte så varmt
i vattnet :(. O jag o Kikki va allmänt flumma när vi red vilse o typ ass garva o på vägen hem red Kikki ganska fint (eller inte) så typ ass garva åt de i 10 min? :S HAHA!!! Men de kommer mer text o bilder senare!


Sofies signatur.





Lång natt

igår så snackade jag med Kikki på msn till halv 1 o sen skulle jag försöka sova men de blixtra ass mke så de blinkade till i hella mitt rum fast rullgardinerna va nerdragna efter ett tag blixtrade presis över huset o de va första gången i hela mitt liv jag vart rädd för blixtrar oskan! Jag va rädd att Nisse va död! För om en kanin blir för rädd så kan den ju dö som ni kanske vet? Så jag ringer Kikki så pratar vi sen så bryts samtalet o en halvtime senare så går det att ringa igen sen så går jag ut till Nisse halv två på natten för jag är orolig o Kikki får prata med mig hela tiden de är lite läskigt att gå ut i sånt väder ensam mitt i natten men som tur va så levde Nissemen de va första gången han inte kom fram till mig när jag öppna buren så först va jag välldigt orolig men sen hittar jag han under hanns hus o verkade ganska lugn ändå specielt efer jag hade klappat han lite o han hade suttit i mitt knä :D Sen gick jag in o pratade med Kikki en timme till sen ville jag sova men då skulle Felix börja sms:a :/ Men efter ytligare en kvart fick jag äntligen sova!

Tack Kikki att jag kunde ringa mitt i natten!




Sofies signatur.



Uteritt

I morron elr de blir senare idag klockan är mer än 12 ;). Men iaf så ska jag o Kikki rida ut på Pärla o Quinsy i skogen. Hoppas Quinsy kan va lugn i skogen bara men när Pärla är med blir han nog lugnare men undra om vi kan trava? Men då måste Quinsy vara först annars kommer säkert han tro att de är tävling han har ju gått på travet. Men Kikki ska visa mig en bra klätterbacke o så. Hon hade ju en sommarhäst i ett stall ganska nära så hon hittar bra där o då red hon mycket med andra som hade vart där längre så hon lärde sig nya ridvägar. Men jag ska prata med Jenny så får hon säga vad hon tycker om att jag ska trava på Quinsy med en annan häst  men jag tror inte de blir någon fara om han går först :D Kikki ska ju alltså rida Pärla o jag Quinsy Jenny vill nog inte att någon hon aldrig träffat ska rida Quinsy med tanke på va som har hänt...

Nu ska jag sova go natt <33



Sofies signatur.







Nu blev jag lite taggad ^^ Natten Torsdag - Fredag 21-22/7

Imorgon blir det troligtvis(ganska säkert) att rida ut på Pärla medans Sofie rider Quinsy ^^ :) jag är rättså taggad på uteritt ;) Vi ska rida till Erikas med fleras gamla "terrängbana" som jag och Sofie kallar den. Det ligger lite pinnar över stigen där haha:P
.
Det var länge sen nu, eller hur Erika? ;) Men det var goda tider. Då hade jag en sommarhäst som jag hyrde från skogslotten, hon var ca 22 år ung ;D Rosalie hette hon. Men jag var inte så duktig så jag orkade inte riktigt hålla igång henne då hon var ganska slö om man inte hade sporrar. Men jag var inte van med sporrar så jag fick kämpa på med att hålla galoppen ett helt varv haha :P
.
och Erika hade Classic på foder. Jag kan ju få påpeka att jag blev helt förälskad i honom! Universums finaste fux enligt mig, synd att han var gammal och trasig. Han var en föredetta fälttävlansponny, men honom ska jag göra ett inlägg om någon annan gång.
.
Här kommer lite smakprov på bilderna från idag.
.
.
Lite suddiga då hästarna var väldigt irriterade på flugorna.
.
Min signatur.

Nisse

Nu ska jag presentera min söta kanin Nisse.

Namn: Nisse
Smeknamn: Nisse
Ras: Korsning (pappa dvärjkanin ock mamma vet jag inte men någon större ras kanske korsning?).
Född: 6/3 2011
Dagen jag köpte han: 15/5 - 2011 

Hur köpet gick till:    Jag va så ledsen för jag hade förlorat min andra kanin o de kändes tomt att inte kuna gå ut till burebn o ingen liten söt kanin hoppade fram o hällsa och efter ett tag så började jag leta efter en ny kanin o jag hittade Nisses Annons på blocket så jag kontaktade ägarna o sen så åkte jag o mamma o kollade på han. De fanns två kanniner kvar o när jag gick fram till buren så hoppade en kanin fram till mig o ville kolla vem jag va o den andra brydde sig inte så mke när jag kom o då ville jag ju självklart ha den som hällsade på mig o de va Nisse. Mamma betalade 100 kr men innan vi åklte så hällsade jag på hanns föreldrar o hans pappa va lite mindre än vad Nisse är nu men han blev lite större för mamman va ganska stor. Sen åkte jag hem i bilen med en kanin i en låda brevid mig :D

Info:

Hanm är den socialaste kanin jag har träffat varge gång jag går mot buren så springer han till bur öppningen o när jag öppnar så brukar han hoppa upp i mitt knä elr så flyttar han på sig så att jag kan komma in i buren (ag kan ligga raklång i burren o de är plats över o jagh kan sitta i burren med ryggen rak). Ibland när jag sitter i hans hage eller burren med han så hoppar han upp på mina axlar o sitter där ett tag o vill bli klappad. När jag hade vart borta först en vecka sen va hemma en dag o träffade han sen va jag borta i mer än en vecka så kan jag hem 12 på natten o de första jag gör är att gå till han o han sitter uppe på sitt lilla hus o jag bara roppar o så fort han hör min röst så hoppar han ner o springer mot öppningen på burren o flyger upp i mitt kn' :'). Underbar kanin o snäll vi barn är han också mina kusiner som är 7 o 4 år satt i buren med han dom tyckte de va lite läskigt att han va så nära men han ville leka med dom o gjorde inget bara hoppa lite o åt moröterna o gräset dom matade han med från sina händer :). Tyvärr är han ganska svår att hålla i hull. Han magrar lätt av o behöver vara utanför buren äta riktigt långt grönt gräs lite varge dag o jag plockar massa gräss åt han o smörblommor (han älskar de) o jag undviker pellets så mke jag kan men de är någ omöjligt på vintrarna då mer fett behövs för att inte frysa. Men jag älskar verkligen min fina kanin som bara är min!!!


den bilden tog jag när han presis kommit hem till mig




jag hade typ haft han i en vecka elr nåogot :D


ligger inne i sitt lila hus o vilar


ute i hagen


första gången ute i koppel. När jag bärde upp han så klättrade han upp på min högra axel sen satte han sigg på min rygg o för att han inte skulle rammla så la jag mig ner i gräset o låg där en stund för han ville inte gå ner






Utanför buren o äter gräs. Fast på sommrarna så är han ju i sommarburren o den står derekt på margen så han jag ju äta gräs då med.


De va några av dom 1000 bilder jag har på han. Jag älskar verkligen min kanin!





Sofies signatur.






Idag Torsdag 21/7

Vi kom ju hem från Göteborg igår. Men jag orkade inte blogga då och så var jag ganska "förtvivlad" över att det var någon som hade tv:n så jag missade all ridsport:( blev riktigt sur då.
.
Men idag var Sofie här och vi hoppade lite på gräsmattan ^^ (man får passa på att "leka" medans man kan!) och sen gick vi och fotade grannens hästar. Det kommer ett inlägg om dom sen, när jag orkar ladda upp alla bilder!:o men jag tycker faktiskt att ni som läser bloggen borde komentera lite om vad vi ska skriva om:) för jag vet inte vad ni vill läsa om:o ^^
.
Nu ska jag ladda upp lite bilder på grannens hästar, eller inte lite, snarare närmare hundra hundra:o inte riktigt men nästan. Men här kommer i alla fall en på mig och älsklingen Way<3 Gud vad lycklig man var. Han är så enormt saknad! Det är nog ingen som förstår hur mycket jag verkligen saknar honom. Min ängel<3 Min vackra vackra skyddsängel<3
.
.
.
Här kommer även några på Grim och en på Raski från förra året. Jag gick på skattjakt(eller bildjakt) i datorn och hittade dom:)
.
<3<3<3<3<3<3
.
haha jag och Grim är ju finaste:o<3 det är jag som rider på den fjärde och femte bilden och kanske den tredje med, den på bara huvudet men tror de är tagna samma dag och i så fall är det Erika och det betyder att jag lyckats fota en riktigt bra bild haha^^.
.
Min signatur.

Tidsinställt inlägg

Jag undrar va ni läsare tycker är roligt att läsa om. För jag har ganska mycket tid över att skriva på bloggen. Så vad tycker ni är roligt/intrisant att läsa om? O jag vet att många gillar att se bilder men vad för bilder vill ni se? 

O en sak till. 
jag vill ha blogg tips! Jag vill följa lite bloggar men vet inte vilka jag ska följa? Dom kan handla om vad som helst o drivas av vem som helst bara dom uppdaterar ofta annars är de inte lika roligt att följa dom ;) Så tipsa mig med bloggar!



Jag o Pärla för typ ett år sen




Sofies signatur.





Kikki idag

Idag så ska jag va med Kikki hon ringer när hn har vaknat sen så ska jag cykla hem till henne. Nu är de tyvär inte fint väder men om de blir de så ska vi kanske åka o bada. Men i dehär vädret så blir de någ inte av :(  Men vi får väll göra något annat :)



Sofies signatur.






Redigerade bilder på Grim Tisdag 19/7

Redigerat lite bilder i Picnik. La även till lite effekter från space:) tyckte dom blev riktigt häftiga. Vilken tycker du blev snyggast?
1.
Space i Picnik
2.
Space i Picnik
3.
Space i Picnik
4.
Space i Picnik
5.
Space i Picnik
.
Min signatur.

Hiss(y) och Diss(n)

Måste börja med att hissa Erikas Glen Gordon träns :D Tycker det är megasnyggt<3 älskaälska<3
Erikas blogg: http://eriikapettersson.blogg.se/
Sen vill jag dissa utseendet på detta förfärliga paraply;) haha. Förskräckligt fult (det är ju lila!) men bra, finns kanske i finare färger. Från IKEA FAMILY. Hissar att den har autouppfällning så den åker upp när man trycker på en knapp(y)

Popcorn

Popcorn va min andra o föra kanin. Jag fick han tack vare min vän Julia som kände en som kände en som ville sälja sin kanin. Han va född någon gång i mars 2009 o jag fick han dratis 24 november 2099. Jag räddade hanns liv. När jag skulle hämta han så va han i en innebur som stod utomhus han hade ett tak men inga väggar så då blåste rakt igenom buren o han hade inget hus att krypa in i eller halm att gräva in sig i. Han hade en cm lager spån en halvful vattenflaska med alger i o en matskål som han hade bajsat lite i men ingen mat. Han hade inte ens hö o utan hö, gräs eller halm så blir kaninens tänder för långa o dom kan inte äta. O jag struntade i allt annat jag skulle hjälpa lilla Zlatan som han hette då. När jag åkte hem med han så fick jag med hans bur den ställde jag på våran altan (med golv väggar o tak) Fyllde buren med massa halm o hö gjorde rent hans vattenflaska ordentligt o fyllde med rent vatten o gav han lite kanin pelets då han va för small. Sen så fick han ett litet hus av en kartong så han brukade sova i o gräva ner sig i massa halm! Efter ett tag märkte jag att han va agresiv när man tog in handen i buren så morrade han o anföll min hand! Så min högra hans va alltid full av rivmärken men han va bara osäker efter ett tag så vart han en underbar kanin. De blev vår o han flyttade ut till sommar buren o älskade att va ute o äta gräs.

I början av sommaren så vart han sjuk så han fick va i inneburen i mitt rum o den stod presis brevis min bur så ibland va jag vaken mitt på naten o gav han medesin o mossade äplen för han kunde inte äta själv o jag vägrade att ge upp! Efter två veckor vart han bra o kunde komma ut i sommarburen men fick fortfarande medecin o jag kollade någa så att han åt o drak ordentligt. Hans huvud va snett men han hade inte ont. På hösten fick han komma in på altanen igen o den kalla vintern vart för mycket för han han blev smallare o smallare fast jag ökade fodret o försökte hålla extra varmt o myssigt i hans bur men en kväll när jag skulle ut o ge han mat så låg han bara där helt stilla o jag va med en kompis då o jag bara vart helt tyst o kompisen hämtade min syster när dom kom tillbaka satt jag på golvet med kan i min famn o grätt! Min Popcorn fanns inte länge bara en kropp utan liv eller själ. Nästa dag hade vi inte hunnit göra något än! Så på morgonen gick jag ut igen o bara grätt som ett litet barn! Jag räddae hans liv när jag fick han o när han vart sjuk men jag kunde inte rädda han från vintern han va inte helt återställd än heller! När han vart frisk så va han smutsig för han hade inte orkat att tvätta sig längre. Jag minns hur jag badade han med mitt kanin shampo ute på trädgården o torkade han med en handuk o han villade i min famn insvept i handduken. Han va en fin liten kanin som jag fortfarande saknar! Jag hittade han kvällen 21 februari 2011


Den första bilden jag tog på  han. de va samma kväll som jag hämtade han o han hade fått halm i ett annat hörn fanns de mer halm som han sov i






jag minns hur jag skrev på min gammla blogg när han hade dött




Han hette Popcorn fast han inte va vitt som pocorn brukar vara så jag brukade säga att han va mitt brända popcorn


Första vintern jag hade han så brukade han få komma ut o springa i snön o han grävde massa tunlar över hella hans hage o dom gick sdattihopp i en annan tunnel o dom va länga också o när han kom ut så va han helt vit i andiktet han va ju lejons kanin o hade därför massa päls på huvet o där fastnade det alltis snöklumpar :')

Jag saknar dig Popcorn. Jag la han vid ett spesieltb träd som har ett hjärta i barken (de va inte jag som gjorde hjärtat) O det träddet cyklar jag förbi när jag ska till stallet så ibland på vägen hem så stannar jag där o i vårras växte de massa vitsipor runt ''hans'' träd

Jag saknar dig gubben!



Sofies signatur.

Några bilder till, på Pärla och Quinsy med och på Raski och Grim Tisdag 19/7

Dom här bilderna har jag och Erika http://eriikapettersson.blogg.se/ fotat ;)
.
Pärla:
.
.
Och denna på Quinsy för den är så himla fin:)
.
.
Och på mig med Grim och Raski:
.
.
Avslutar med riktigt fina rumpor;)
.
.
Hoppas det räcker med bilder nu ;) blev helt slut av att ladda upp dem:P Tänker lägga ut en hiss och en diss med sen får Sofie stå för lite update med ;)
.
Min signatur.

Kristin

Tänkte pressentera mig lite:)
.
Jag heter Kristin men kallas Kikki. Jag är 15 år. Jag har en moppe^^. Jag rider på Ryttarkamraterna i Finspång. Jag har en sköthäst på ridskolan som heter Shaun men i höst ska jag byta till en som heter Donna Gabriela. Det kommer mer om henne sen. Tidigare var jag skötare åt en connemara som stod på ridskolan. Honom kan ni läsa om i minneslunden. Han är mycket saknad:(<3. Hemma har jag en katt som heter Elsa. Hon är en svart bondkatt. Det kommer mer om henne också.
.
Här är tio sanningar om mig:
1. Det här var svårt.
2. Wayfarer är enormt saknad.
3. Erika är världens bästa.
4. Jag länkar säkert henne i var annat inlägg :P.
5. Här kommer en länk: http://eriikapettersson.blogg.se/ för hon har gjort i ordning våran blogg.
6. Jag vill att ni besöker henne och gärna att ni följer henne.
7. Jag är kär i hennes sommarhäst Grim som ni kanske har märkt ^^.
8. Imorgon ska jag till Göteborg och gå på Liseberg :D.
9. Det ska bli kul.
10. Jag klarade det ;).
.
Här är en bild på mig och Wayfarer(Connemaran) som Erika har fotat.
.
Min signatur.

Ännu fler bilder:D Tisdag 19/7

Här kommer ännu fler bilder:D Denna gången på Grim<3 Tror att alla bilder är fotade av Erika http://eriikapettersson.blogg.se/.
.
Herrgud vilken tid det tog xd bäst att ni kollar och njuter av vackra Grim nu:D
.
Min signatur.

Lite bilder att roa er med:D Tisdag 19/7

Här kommer lite bilder på Raski att roa er med. Dom allra flesta fotade av http://eriikapettersson.blogg.se/ och några av mig;)
.
.
.
GLÖM INTE ATT BESÖKA http://eriikapettersson.blogg.se/
.
Min signatur.

Nu åker vi till Liseberg Tisdag 19/7

Nu drar jag och pappa till Liseberg. Ska kolla om vi kan få med en kamera så det kan komma lite bilder:)
4 timmars bilresa och så kommer vi stanna och käka med men vi räknar i alla fall med att vara framme tills dom öppnar på Liseberg.
.
Det kommer upp fler tidsinställda under dagen!
.
Min signatur.

Sommar o runda hästar

Nu när man kollar på andra hästbloggar så ser man att de är sommar! Alla hästar blir lite runda om magen när dom går o njuter av att få va ute o äta gräs! Inget fel med att hästarna får äta upp sig lite på sommaren bara dom inte får för mycket o får fång :)




Sofies signatur.




Lia Pärla

Nu ska jag presentera en av min sköthästar

Namn: Lia Pärla
Smeknamn: Pärla/Pärlus
Född: 10/5 - 1998
Ras: Norrdsvensk
Färg: Svart med en vit stjärna
e. Hoss
u. Prinsessan

Info:

Hon är gammal o envis o vet vad hon vill. Hon är välldigt snäll o van vid barn. Rider man någonsin vilse så kan man vara lugn för hon hittar alltid hem. Hon är en underbar häst trotts att hon är så envis o besvärlig iblan! Hon ät min första sköthäst o kommer alltid att vara speciel. Hon älskar när hon får dra vagnen då blir han alltid glad. Jag började rida henne 16/5 - 2010. När jag började rida henne va hon ganska tjok o hade vilat ganska länge så jag satte igång henne. Hon har fått två föl i sitt liv. O jag älskar dena envisa men underbara häst.

Lite bilder på henne som jag tiagit under den tiden jag ridit henne



I början när jag red henne











Sofies signatur.




Wayfarer

Namn: Hagens Wayfarer
Ålder: Född 1995 på Hagens Connemarastuteri
Mankhöjd: 150 cm (överväxt)
Ras: Connemara
Färg: Avblekbar skimmel (Född svart)
e. Spinway Corona RC 77
ue. Tulira Highball RC 47
Övrigt: Död 18/2 -11
.
Info: Världens härligaste och snällaste häst. Hade ett hjärta av guld och skulle aldrig göra något för att vara elak. Ibland pigg att rida och ibland lite lugnare, men aldrig lat. Ville ha en lite mer erfren ryttare med god kroppskontroll. Han var ganska tittig på omgivningen. Har var stel och det berodde på en skelettförändring i ryggen. På vintrarna fick han ont och då kunde han skena. Därför togs han bort i februari 2011.
Här är två dikter jag skrev när jag visste att han skulle avlivas.
.
.
1995 föddes en ängel. Han kom till jorden för att skydda. Han kom till jorden för att bli någons vän.
Han kom till jorden för att skydda mig. Han kom till jorden för att bli min vän. 3 år som känts så korta och snart så är han borta. Jag kommer alltid minnas. I mitt hjärta kommer han alltid att finnas.
.
Det är du som gör så polstjärnan lyser. Det är du som värmer mig när jag fryser. Du är gnistan i mitt öga. Du är vit som snön på bergen höga. Du är den vackraste ängeln på jorden. Till dig vill jag säga de gyllene orden. Du är så speciell för mig. Wayfarer, jag älskar dig!<3
.
.
Så här ser himlens vackraste ängel ut.
.
Älskling<3
.
R.I.P älskling<3
.
Min signatur .

En liten tjuvtitt^^ Måndag 18/7

En Tjuvtitt på en av mina redigerade bilder som jag gjort om lite. Dom kommer upp imorgon. Då får ni säga vad ni tycker :).
.
En tjuvtitt på min redigerade bild på Grim^^
.
hihi, spännande va? fast den är i färg i orginalet^^
.
Nu ska jag gå och packa tills imorgon, så sista inlägget från mig idag. KRAM
.
Min signatur.

[email protected]

NYA EMAILEN! Om ni vill skicka in bilder så skicka dom dit ;) tänkte även upplysa Sofie om att man faktiskt loggar in med den nu, tror jag;)
.
Här kommer två av mina favvobilder på Grim (och jag på första):
.
Nu ska jag leka lite i picnik. Kanske lägger upp några redigerade bilder sen eller tidsinställer till imorgon, om ni vill se?
.
Update: JA man loggar in med den nu ;)
Min signatur.

Idag Måndag 18/7

Idag har jag och pappa varit i norrköping. Köpte en svart BH och 3 par trosor ;D.
.
Imorgon drar jag till Göteborg och Liseberg med pappa. Ska bli grymt nice ^^. Ska sova på vandrarhem och kommer hem på onsdag kväll. Så jag kommer inte kunna blogga imorgon men lägger in några tidsinställda snart ;).
.
På torsdag ska jag och Sofie förhoppningsvis kidnappa Erika så ska hon få fota en profilbild:D spännande va? ^^
.
På fredag har jag också paxat Erika för då vill jag följa med och träna NH med Raski plaski;).
.
Sen en liten fråga, vad vill ni läsa om? vill ni att vi ska ha hot or not?
.
Nu ska jag göra lite tidsinställda och skaffa en egen e-mail adress som ni kan mejla bilder och sånt;)
.
kram
.
Min signatur.

Poppis

Jag ska skriva om min första kanin jag hade. Hon hette Poppis. När jag fick henne va hon ett halvår gammal. Innan de så hade Kikki henne o första gången jag såg Poppis så kunde man hålla henne i handen så liten hon va! Hon va en välldigt fin o söt kanin. Hon blev 2 år så jag hade henne i ett o ett halvt år inan hon dog. Jag vet fortfarande inte varför hon dog men den 10 oktober 2009 så hittade jag henne död i buren! När hon dog vart både jag o Kikki ledsna o jag saknar henne fortfarande. Nu har de gått ungeför lika mke tid som jag har vart utan henne efter hennes död som jag va med henne. Jag saknar dig fortfarande!









Vi saknar dig fortfarande! <33



Sofies signatur.


Raski

Namn: Raski
Ålder: Född 2008
Mankhöjd: 142 cm (växer fortfarande)
Ras: Estnisk ponny
Färg: Gulsvart
Ägare: Erika Pettersson (http://eriikapettersson.blogg.se)
Uppfödare: Christer & Lena Andersson, Öland (http://www.stallandersson.se/)
.
.
.
Info: Raski är Erikas unghäst. Hon är väldigt personlig och cool ponny. Om hon inte vill så ska hon absolut inte så hon är väldigt envis. I många situationer är hon väldit cool och hon är inte så lättskrämd och bryr sig inte som när Erika satt på henne första gången. Jag var med och hämtade hem henne från Öland och har följt hennes utveckling från start men tyvärr har jag missat inridningen. Men det är fantastiskt att se framstegen för i sommras var hon jätte dominant och dum men nu är hon inriden och rids i alla gångarter. Hon har haft fång men det ända man behöver göra är att hon inte kan gå på bete så hon går i en hage med mindre bete och blir stödffodrad med hö. Jag fick prova att rida henne i fredags, den 15/7 2011. Fina ponnyn som alltid kommer vara en av dom som kommer betyda något för min ridning och hantering.
.
Här kommer en bild på sötnosen:
.
Raski plaski <3
.
. Puss på dig<3
.
Min signatur.

Sofie

Jag tänkte presentera mig själv för er!

Jag heter Sofie o jag är 14 år jag har två sköthästar Pärla o Quinsy o en kanin som heter Nisse. Det kommer mer om dom senare.

10 sanningar om mig själv

1. Jag vet inte vad jag ska skriva för sanningar
2. Jag bor i en gammal bank
3. Jag hatar lakris
4. Jag älskar choklad
5. Pärla o Quinsy är dom bästa hästarna ever!
6. Jag är rädd att skada/såra någon som betyder mycket för mig
7. Mitt melannamn är Helga efter min gamelmormor
8. Jag är inte helt svensk
9. Jag tycker om att va i stallet o med vänner <3
10. Jag får ofta skratt ataker o kan skratta åt saker som coscos o cocosnötter! De hände senast igår!


Jag o min sköthäst Pärla



Sofies signatur.

Grim

Namn: Grim
Ålder: Född  2001
Mankhöjd: 142 cm
Ras: Islandshäst
Färg: Rödblack 
Ägare:Anne Liljeqvist
Fodervärd: Erika Pettersson (http://eriikapettersson.blogg.se/index.html)
.
Info: Grim är Erikas sommarhäst som hon har som sällskap till sin unghäst Raski eftersom Raski har haft fång. Grim har också haft det och det är därför vi fått lära känna denna underbara häst. Han är en islandshäst som är fyrgångare. Det betyder att han har skritt, trav, galopp och tölt. Han har altså inte pass som vissa andra islandshästar. Han är så söt och snäll men pigg och busig. Han gillar inte att bli riden ut på själv. Han är ganska osäker fast ändå kaxig.
.
Här är en bild på när jag rider Grim.
.
Grim<3
.
Puss på dig<3
.
Min signatur.

Välkommen!

Välkommen till våran nya blogg :D

Vi vill tacka Erika som har gjor så mke med bloggen design, header o annat :) Tack Erika! Kolla hennes blogg http://eriikapettersson.blogg.se/ 

Vi som har bloggen Heter Sofie o Kikki.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0