Quincy Jones

Quincy Jones är en av mina sköthästar.

Namn: Quincy Jones
Smeknamn: Quincy / Quins
Född: 1993
Ras: Varmblodig Travare
Härstämning: Amerikansk
Färg: Brun
Frysmärkning: 533704
Spruingit in: 341 500 Kr
Rekordtid: 1.14,1a och 1.15,7v
Vinster: 8
Andraplatser: 4
Tredjeplatser: 9
e. Little Devil
u. Alfie Bell
ue. Earl's Mr Bell

Vill ni se längre stamtavla tryck på länken
http://blodbanken.nu/servlet/GetBBData?type=pedigree&proNeededForSearch=true&breed=warm&trotter=136543&showdepth=5
den är inställd på 5 gen men de finns 8 gen :)


Övrig Info:

QJ som jag forkortar han här på bloggen är en underbar häst o gör presis vad som helst för sin ryttare när han väll fått tillit. Hans ägare köpte han för 1500 kr vilket är sjukt billigt för denhär underbara hästen! Det har inte vart några fel på han under dom år hon haft han o hon köpte han när han va 12 år. När Jenny som är hans ägare vart nära på att ramla av så har han alltid försökt förhindra det, en gång tryckte han upp henne i en buske o en annan gång så gjorde han något med benen när han travade. Efter det så vart han halt. När han bockade med mig på ryggen för att de va vår o han fick trava riktigt fort på gärdet så kollade han så att jag satt kvar. Han är verkligen underbar! Tyvär har han råkat ut för hemska saker. Jenny köpte han av en gammal gubbe som verkligen älskade sinna hästar o verkta och skodde dom själv. Men eftersom han va gammal orkade han inte längre och va tvungen att sälja hästarna och QJ va hans favorit vilket jag verkligen kan förstå. Men iaf så hade han stållrötta och dåliga hovar. I ett annat stall han stod i där Jenny hyrde stallplats så trivdes han bra tills dom köpte en Shettis hingst och släpte dom i samma hage och Quincy som va ledare började ju bråka med hingsten. QJ är ju själv sent kastrerad och vart det när han va 8 år och har en avkomma. Så han fick gå ensam i en hage och andra trodde att han va farlig. Men han va ju bara missförstod den stakarn. Så har han haft hemska skötare. Jag vet inte om det va i samma stall. Men Han hade villat en längre tid och Jenny sa det och berättade att dom va tvugna att ta det lugnt med han i början. Men de fattade ju inte dom. Så dom travade på asfalt och han hade inga skor, han vart halt men dom fortsatte att rida han och han har ju tävlat i trav och lärt sig att man inte år galoppera. Men dom försökte slå fram han i galopp!. Dom ändrade fodret och gjorde andra hemska saker. Och Jenny viste inte om dethär alls! Hon fick höra det genom andra som ahde sett det. Eftersom dom travade på assfalt med en halt häst så svullnade hela bakbenen och han va tvungen att villa i minst 3 månader. Så flyttade Jenny han dit han står nu och det gjorde hon hösten 2010. När han hade vilat i 4 månader sa hon till mig att hon ville ha min hjälp att sätta igång han efter vilan. Hon va gravid då och ville inte rida hästen då. Eftersom hästen inte ska ha för mycket vikt efter en sån lång vila. Så hon frågade mig. I början så longerade hon i ca 10 min när jag red sen så kopplade vi bort longerlinan.

Quincy är en underbar häst som verkligen gör vad som helst för sin ryttare när dom känner varandra och så. Tyvär är han svår att hålla i hullet på vintern fast han får dubelt med mat och går med täcke osv.

Jag och Quincy sommaren 2011






Vad finns det att inte älska hoss denna häst?






Sofies signatur.

stallet i söndags

Igår så fick jag skjus till stallet. Det gick ganska bra att hämta Quincy faktist han gick ju undan men sen så stod han helt stilla och lät mig sätta på grimman. Han fick en riktigt ordentlig rykt sen så tog vi en barbackatur till Nybyget och tillbacka. och jag travade faktist lite på vägen hem. Och det såg bättre ur än vad det gjort innan. Eller det kanske inte såg bättre ut men det känndet bättre och han har lite mer muskler på ryggen nu så att det blir skönare och så kunde jag följamed i lite bättre och kunde slapna av mera. Fast jag kramlade mig fast med benen så han började ju trava fortare och fortare men jag satt kvar och tyckte mest att det va kul!

Sen hämtade jag Pärla och trännade lite NH sen s¨å borstade jag henne och red barbacka i skogen. Då vart jag inte alls så glad som jag brukarr för dom hade huggit ner nästan alla träd! Så det va lerigt och svårt att komma fram ochdet har alltid varit å myssigt att rida den rundan när det faktist fanns lite trädd nu va det bara lera och högar med stockar! Så när jag nästan va framma va kjag tvungen att vända igen för det gick verkligen inte att ta sig fram! Men Pärla fick i allafall en bra kondisions tränning. Och NH tränningen går bättre och hon har nästan börjat fatta dedär med att backa fast att stanna när jag stannar är hon inte lika bra på men vi får forsätta tränna tills vi kan backa, följa efter och stanna tills vi kan dom riktigt bra och då kan vi kanske börja med en ny övning.




Suddig bild :(


Hämtar Quincy i hagen och Pärla följde ju självklart efter tills vi kom till grinden.






Kliar sig lite ;)





Min envisa ängel :)



Hon va duktig och stannade där ända tills jag sa att jon kunde gå :)
Fast här trännar jag inte NH utan det ör jag i den oranga repgrimman ;)





Påvag ut till hagen.





Sofies signatur.

Kort info

Jag tänkte skriva lite kort info om dom senaste dagarna

på lördagen va jag och Kikki på hopptävling det kommer upp ett långt inlägg med bilder lite senare om den tävlingen.

Sen så fiskade jag kräftor på kvällen men mamma, pappa, erika (syster) och några vänner till mamma o pappa vi fick ungefär 50 kräftor. Inte alls mycket :( någor år fick vi ju över 400.



På söndagen så red jag det kommer bilder och sånt senare. Och så firade vi pappa som fyller år på tisdag men det va i söndags som hella familjen kunde vara hemma.

Idag (måndag) så va jag först i skolan sen så åkte jag in till stan och läpte ett par skor att ha på idrotten och ett par vanliga svarta :) och så spände jag glasögonen, köpte present år pappa och en till jacob.


det va lite kort info :)



Sofies signatur.

Hopptävling i Järsätter

I morron ska jag och Kikki kolla på en hopptävling i Stall Järsätter vi har gått och undrat när den är och i onsdags fick jag reda på det och jag ringde Kikki så fort jag kunde. Första starten är vid kl: 09.00 så vi ska försöka vara där då. Och en jag känner ska delta det va genom henne jag fick reda på när tävlingen va. Så det ska bli kul att se henne hoppa. Kikki tävlade ju där för några år sen med hennes sommarhäst Rosalie.


Självklart kommer jag ta bilder med mobbilen. Så ni kan räkna med ett antal bilder på mig, kikki, ryttare och hästar!





Sofies signatur.


Ridlektion torsdag 25/8

Min ridlekton igår (torsdag) vart inte så lyckad...

Först kom vi dit och det va ju kul att träffa Ribban och Maggis igen efter en lång sommar. Först så fick vi ju reda på vilka hästar vi skulle ha och att nästa vecka så börjar en ny i våran grupp :)

Jag fick Sessan och hon va inte alls pigg. Hon va lite slö och i galoppen försökte hon bryta av till trav flera gånger. Så red jag själv inte så överdrivet bra då jag kollade net neråt och vart sne i hela kroppen så jag fick tänka på att kolla rakt fram hela tiden. Och varge gång jag glömde bort det så sa Pia till derekt och sa att hon skulle vara som en hök hella hösten när det gällede min blick ;) Sessan började nästan gå i form typ en halv långsida men förutom det så va hon rätt slö fast efter galoppen så tagade hon till lite.



När jag änndå håller på så kan jag ju skriva om idag. I morrse när jag vaknade va jag glad för det är ju fredag! Idag så hade vi våran första HKK lektion och hade ''teori'' och nästa gång ska vi göra något ätbart ;) Jag hade även min första bildprofil idag (Y) i sjuan hade jag ju idrtottsprofil fats jag har nu bytt för idrott va hur tråkigt som helst! Men nu borde jag städa rummet fast jag vet att det inte kommer bli av så jag sitter någ kvar här med datorn. Men vi hörs! och är det något specielt ni vill läsa om så säg bara till för jag har tid att blogga ganska mycket nu iaf ikväll ;)

Jag och Sessan på ridlägret i sommras


Vi körs allihopa!




Sofies signatur.

Svar på Frågestunden :)

Nu kommer svaren på frågestunden vi hade för ett tag sen. Och det va kul att det va ni som önskade frågestund och ställde så många frågor. :D Det va ju lite frågor vi ville att ni skulle svara på,

Vad vill ni läsa mer om? Vad är för/nackdelar med våran blogg just nu? Vad är intressant att läsa? Om ni inte vet svaret på våra frågor så räcker det med ett ''jag vet inte'' det hjälper oss mycket!

Och tack för era svar på dom frågorna vi ska täbka på det ni svarade där. Om ni kommer på mer svar på dom frågorma är det bara att skriva det;)


Sofie:


Hur länge har du ridit
SV: Jag har ridit i 6 år.

Hur började ditt hästintresse?
SV: Det va på frita vi kollade i en bok med bilder på hästar, vi ritade av dom och det va något vi gjorde välldigt ofta och så ville jag börja rida. Kanske lite konstigt men så är det. Och så red jag ju en New Forest som heter Stormy och då ville jag verkligen börja rida! (så har jag alltid gillat djur)

Hur många ridläger har du varit på?
SV: I sommrads va mitt femmte ridläger :)
Vad rider du mest med? Bett eller bettlöst?
SV: På vem menar du? På ridskolan rids alla hästar alltid med två eller tredelat bett. Pärla rider jag alltid med tvådelat bett med rörliga ringar. Quincy är det välldigt olka. Det beror på vad jag ska göra. Om jag rider lite mer dressyr så har jag bett men annars växklar det välldigt mycket. men tror det mest är det bettlösa.

Vilken ridskola rider du på?
SV: Den ligger ute i skogen och heter stjärnansponnyridning
En länk till ridskolan hemsida om ni vill kolla på hästarna osv.
http://www.stjarnansponnyridning.se/

Varför har du ansvar för Quincy? 
Hur länge har du haft det?
Hur länge till kommer du att ha det?
SV: Jag har ansvar över han för att Jenny fick barn för några veckor sen så hon frågade om jag kunde ha ansvaret ett tag. Jag skulle börjat för 3 veckor sen men det blev 2 veckor sen för att jag va på öland. Fast jag vet inte om jag räknade rätt nu? Jag kommer ha det tills Jenny känner att hon orkar tahand om sin häst igen. Hon har ju en son som är 4-5 år och en nyfödd bebis och så håller dom på att flyta. Hon ska försöka komma upp och hällsa på men det är inte så att hon orkar åka till stallet så ofta som behövs.

Vad kostar det för dig att rida Pärla och Quincy?
Varför rider du dom? va det dom som sökte upp dig eller tvärtom?
SV: Det är helt grattis! Jag rider Pärla för att Lisbeth inte kan rida så mycket själv för att hon har ont i ryggen. Och hon frågade mig när jag satt på en buss hem från Söderköping ;) Quincu red jag från början för att sätta igång han efter 4 månaders villa s blev Jenny höggravid och ficlk barn. Sen i höst när hon kan rida igen så ska jag ändå fortsätta att rida Quincy.

Håller du kontakt med Jenny nu när hon inte kommer till stallet?
SV: Ja vi håller kontakten. Ibland skickar hon ett sms och undrar hur Quincy mår och ibland är det jag som skriver lite hur det går o att han mår bra och om vi haft ett välldigt lyckat pass osv. DSå vi håller kontakten.

Hur gammal är Nisse?
SV: Oj det vet jag faktist inte. Han är född söndag 6 mars v.9 2011 Så några månader.

Träffas du och Kikki ofta? 
SV: Inte så ofta av olika anledningar :(

Brukar ni blogg tillsammans eller var för sig?
SV: var för sig. Nästan alldrig tillsammans.


Kikki:

Tävlar du mycket?

Sv: Jag tävlar varje gång det är klubbtävlingar. Eftersom jag har ingen häst att tävla utanför med.

Om du tävlar vilka grennar och vart gör du det?

SV: Hoppning och dressyr. På Ryttarkamraterna Finspång, ridskolan där jag rider.

Hur började ditt hästintresse?
SV: Hm... Jag har alltid varit intresserad av djur men det började väl när vi flyttade till Vånga. Då hade min bästa kompis hästar som jag red.

Har du skötthäst/medryttarhäst?

SV: Jag sköter en ridskolehäst. Men jag söker medryttarhäst.

Vad är roligast, dressyr/hoppning eller annat alternativ?
SV: Jag tycker att båda är roligt bara det går bra. Fast jag har väldigt höga krav på mig själv och det är inte ofta jag är nöjd.

Tävlar/trännar du terrängridning. Varför/varför inte?

SV: Vi har en terrängbana men den har blivit väldigt förstörd. Jag har ingen häst att tävla och träna med. Det sliter för mycket på våra ridskolehästar.

Hur många ridläger har du vart på?

SV: 2 stycken. Ett dagridläger och ett helpension.

Vad är det högsta du har tävlat i hoppning och med vilken häst och hur stor är den hästen? Om du
har bilder från tävlingen vill jag gärna se en :)
SV: 80 cm med en maxad D ponny. Jag har ingen bild från just själva hoppningen på den tävlingen men jag har en från när jag väntade på att få komma in på framridningen. Det var en maskeradhoppning.


Hur svåra klasser har du tävlat i dressyr?
SV: Jag har tävlat LB:2 .
Båda:




Tillsamans:


Hur länge har ni vart vänner?
SV: Ungefär 4 år tror vi.

Hur och vart träffades ni och lärde känna varandra?

SV: Hur kommer vi inte ihåg men vi träffades i skolan i Vånga.

Har ni någon mail addres om man vill skicka bilder och sånt till er?
SV: Ja det har vi :) [email protected]

Hur kom ni på att ni ska starta en blogg tillsamans?
SV: Vi vet inte, haha svår fråga.

Hur länge har ni känt varan?
SV: I 6 år tror vi.


Hoppas ni vart nöjda för svaren och ännu ett tack för era frågor! :)



Äntligen ridlektion!

Idag är min första ridlekton sen sommaruppehållet. Nu får jag börja lära mig nya saker igen ;) så ca Kl: 17.30 och ikväll kommer jag inte blogga för jag är jätte trött och när jag kommer hem ska jag bara äta, ducha och sen lägga mig och sova, det kan jag behöva jag har vart jätte trött den senaste veckan. Men nu ska jag dra och hitta min rosa ridjacka för jag tycker det är kallt. Det är agusti men det känns som oktober så kallt, regnit ocg grått det är ute :(




Ha det så bra jag kan någ skriva om ridlektionen i morron :)



Sofies signatur.

DISS!

Dehär är tidsinställtinlägg för när det publiseras så är jag i skolan!




Det finns två saker jag vill diisa den ena är...

att ha en bred nosgrimma och ett smalt panband



Nosgrimman är 4 sm bred. Pannabndet är ett välldigt smalt pannband. Inte det snyggaste jag sett men jag skulle kunna tänka mig att rida med det om jag hade en smalare nosgrimma. Jag kan använde den nosgrimman om jag hade ett annat pannband.


Pannbandet ver huvetaget är inte så snyggt med ''plupparna'' elv va man ska säga. Men att de är som en cirkel på båda sidorna av det om ni fattar vad jag mennar. Fast lite snyggt va de faktist :O












Det andra jag vill dissa är detta tränns.



remmen som sitter på nosgrimman(vet inte vad den heter). Den remmen iaf och sidostyckerna ska vara närmre varandra för nu ser det bara konstigt ut!


Det här är ju bara mina åsikter. Jag vill veta vad ni tycker och ni måste ju inte tycka som jag för alla tycker olika :)



Sofies signatur.

Frågestund avslutad

Nu är våran frågestund avslutad. Svaren kommer på fredag så ni får vänta lite till inann ni får svaren.
Om det kommer nya frågor nu så kommer dom inte att besvaras eftersom vi börjat svara på frågorna osv.

Tack för svaren på våra frågor vi ska tänka på svaren och göra vårat bästa för att förbättra bloggen :)









Sofies signatur.


Några små filmer på några av våra lektionshästar på RKF

Mayflower, Ganska ny, Filmen från Visingsö.
.
Film
.
.
Hanna, Travare, Hoppar träningstävling med Viktoria.
.
Film
.
hmm... det var nog alla :P Jag kanske känner för att filma någon dag och lägga upp. Vilka hästar vill ni se i så fall? Kolla! för att se vilka som finns. Några av dom som är med där är inte kvar och det har kommit en ny till som kom när Mayflower kom. Han heter Melvin. Annars tror jag de flesta är med på hemsidan. Fast Pepsi, Badine och Cheeko är inte kvar.
.
.
Min signatur.

Inköpslista - Ullared

Kikki ska till ullared i september så jag har bestält lite saker hon ska köpa till mig!

* Marinblå grimma i storlek full till Pärla
* Ljusblå grimma i storlek cob till Quincy
* Läder tvål
* Läder balsam/fett

Om det blir pengar över så ska hon även köpa nosslud som passar till grimmorna :) Och om det är pengar över efter det så ska jag få tillbacka dom :)

Jag cycklade till henne en dag fter jag hade vart i stallet och lämmnade pengar och snackade lite.



Jag har en sån grimma i storlek pony men den är förliten för Quincy så hon ska köpa en o cob fast utan dom gulla sträcken men helst i samma blå om hon hittar det.




Någon slags läder balsm/fett





Om det blir pengar över så blir det myssigt nosludd också :) Fast ska säga till henne att jag inte vill ha rött för det har jag redan :)






Det va min inköpslista och bilder på lite av sakerna sen så är det ju inte just det läderfettet o det nossludet osv utan det beror ju på vad som finns på ullared och vad pengarna räcker till. Jag tog ju bara lite bilder jag hittade på google o andra hemsidor ;)


Sofies signatur.

Trött...

Idag i skolan så va vi i stan o skulle göra typ uppdrag som att hitta någon som hete Andresson i efternamn o en rosa hatt och o massa :O

När jag kom hem så va jag ass trött och sommnade o halv 3 vaknade jag och skyndade migg till stallet och va lite lagom pigg. Jag orkade inte rida så jag hämtade hästarna och mysste med dom sen cycklade jag hem,ducha, åt o nu sitter jag här ovh gäspar.




Sofies signatur.

Hiss och Diss från Hööks

En STOR HISS till hoppsadeln Agnes från Gold Medal. Den är så himla snygg och ser så skön ut.
.
.
.
DISS till den rosa reflexjackan. Den kanske är fin om man vill se ut som en fet rosa köttbulle.
.
.
.
Hiss till den gula. Den ser så skön ut. Men en DISS till att den typ ska sluta säljas och bara finns i 134/140 :( .
Är det någon som har en i S tillsalu? ;)
.
.
.
En Diss till att glittret inte är i samma färg som grimman, för annars är dom riktigt söta :)
.
.
.
En Hiss till Gelésaken på sadeln. Det är jättebra stötdämpning och dom är supersköna.
.
.
.
Min signatur.

Söndag i stallet

Igår hann jag inte skriva så jag gör det idag istället.

Först så hämtade jag Quincy fixade han och red på gärdet. Jag red lite lätt dressyr det va mer markarbete. Eftersom det har regnat så vadet en stor pöl mitt på spåret vilket jag bara såg som en bra tränning att att skritta och trava i vatten. Han gick lite lätt i form i båda gångarterna men vart ofocuserad när han skulle trava genim vattnet men jag är glad att han kan gå igenom vattnet överhuvetaget.

Efter ett tag red jag bort till en annan del av gärdet där det va massa vatten så jag såg det som ett litet test hur framgångsrik min tränning med vatten har varit. Han stannade till men jag behövde bara skänkla lite lätt och han gick i o sen när han va i så försökte han inte komma upp jag tror han tyckte det va lite kul :) Där det va som djupast av dom ställerna där jag red va det precis under hans knä. Sen så skrittade vi hem på grusvägen. När vi va framme vid stallet så spolade jag av han och så fick han stå och beta lös en typ en timme sålänge borstade jag Pärla precis brevis och trännade lite NH men hon vart lite distraherad av Quincy och tyckte någ det va lite orättvist att hon också inte fick äta ;)





Quincy står vid vattnet och äter lite ;)



En liten del av vattnet



Nästan vid stallet och hästarnas hage är på höger sida








Nyspolad



Pärla






Sofies signatur.

Första skoldagen

Nu har jag överlevt första skoldag.

Rätt slapp dag först så gick dom igenom regler, shema osv sen va det rast sen sa dom lite mer saker sen gick vi ut och gjorde samarbetsövningar. Sen va de lunch och efter det gjorde vi mer samarbets övningar. Efter det så gick vi upp till klasrumet och målade fönstrerna och fikade ;) Haha hur låter det?


Jag sitter och leker med Kickis iphone (stavning?)



Klassrummet kändes som ett dagis med målade fönster ;)


Ficka ;)




Sofies signatur.

Svar på kommentar

det fins flera hovslagare man kan ringa om inte den man har svarar eller hat tid till att komma utt
det skall inte hästen behöva gå och få långa hovar för


det du säger är helt sant men han är välldigt svår att sko och verka av en anledning jag inte orkar går in på just nu. sen är det inte att han behöver verkas just nu utan det är så han kan klara sig i 2 veckor till utan poblem :) Men det är ju bra att ringa hovslagaren lite inan så att man vet att hon har tid osv osv :) och även hinna planera så att man kan komma dit ianan :) varken jag eller Jenny skulle låta Quincy lida :P



Sofies signatur.

söndag 21/8 - 2011

Igår så va det rätt så kul fast jag satt på övervåningen med datorn o snacka med Kikki men det va god mat :D

Imorse så fick vi massa rekam och lite reklam från Djur Magazinet så nu har jag kollat igenom tidningen men hittade inget roligt.








Idag ska jag till stallet och det är sista dagen på sommarlovet och det finns inget bättre sätt att spendera sommarlovets sista dag på än att vara i stallet. Eller vad säger ni? ;)


Sofies signatur.

Inte bloggat i veckan för jag har inte haft tillgång till dator.

I onsdags var det första ridlektionen för den här terminen. Red Bellis på hackamore. Hon var vrålstark och lyssnade inte -.- . Men hon är fin ändå ^^.
.
Igår hyrde Jag, Becka, Elin och Amanda. Jag hyrde Lyckan. Becka hyrde Sally. Elin, Bianca och Amanda skulle haft Sprite men vi fick inte tag på honom i hagen, som vanligt så hon tog Peperoni istället.
Jag ville egentligen ha Bellis men inte med hackamore så då frågade jag om jag kunde få ha Shaun. Men det fick jag inte för han är så ung så om det skulle hända något.... Så ska nog få honom på lektion istället :D fyfan vad glad jag blev^^
.
Fick älsklings gamla grimma av Jessica, jag vill ju inte att någon annan ska använda den. Så nu är den miiiiiin :) <3
.
Idag gick jag ut i lektionshagen så Shepherd och Donna Gabriela(Shaun och Bellis) fick dela på ett äpple. Sen följde Shaun med mig till grinden som värsta hunden ^^ <3 Så jäkla söt ju. Sen skura vi grimmor^^
.
Juste jag ska åka till Ullared den 17 September. Då ska jag kanske köpa nya grimmor lektionshästarna^^ så jäkla kul att kunna bestämma till alla :D . Ska även handla detta till Sofie:
  • Marinblå grimma till Pärla. Stl Full
  • Ljusblå grimma till QJ. Stl Cob
  • Lädertvål och fett/balsam
  • Om det blir pengar över, Nosludd som matchar grimmorna.
.
Här kommer fler gamla bilder på världens fiiinaste heest :) Kan inte förstå att man kan va så saknad. <3
.
.
.
Äkta glädje!
.
.
Min signatur.

Frågestund!

Nu är det frågestund här för att det va någon som önskade det!




Ni får fråga hur många frågor ni vill men glöm inte att skriva om frågan är till Kikki eller Sofie! ;) Annars vet vi inte vem som ska svara på frågan.

Men då vill vi att ni ska svara på en fråga för att förbättra bloggen.

Vad vill ni läsa mer om? Vad är för/nackdelar med våran blogg just nu? Vad är intressant att läsa? Om ni inte vet svaret på våra frågor så räcker det med ett ''jag vet inte'' det hjälper oss mycket!

Komihåg att ingen fråga är en dålig fråga!




19.00

Ikväll kl: 19.00 så kommer de lite folk hem till mig (bara vuxna :S) och dom ska äta kräftor ;) Hehe jag kommer vara gansla osocial och sitta med datorn på övervåningen och blogga lite osv. Så kommer jag gå ner och äta sen så går jag upp igen och forsätter att vara osocial. Så kanske jag ringer Kikki ikväll för hon va i stallet och jag tror inte att hon är hemma än. Och jag kan medela att det troligtvis blir en frågestund här på bloggen!

Idag har jag vart lite med Nisse, suttit vid datorn, tittat på TV, dator och TV samtidigt. Och jag har duchat eftersom de kommer folk hit så vill jag ju vara lite fräch (stavning?). Nu ska jag sortera bilder på datorn (tror jag) annars så redigerar jag bilder, mycket roligare :D


Sofies signatur.


Godmorgon!

Nu har jag vart vacken ett tag och kollat lite på TV och ätit frukost. Ikväll kommer det flk som ska äta kräftor här hemma :/ det är ju god mat men tycker det är tråkigt och jag är för trött för att vara hemma hoss en kompis istället. Men jag får väll överleva och vara osocial och sitta med en dotor och bara komma ner när vi äter. Jag ska snart ringa Kikki o snacka med henne (om hon har vaknat än). Sern borde jag egentligen städa rummet men vi får se hur det blir med den saken.


Sofies signatur.

Vill ni ha frågestund?

Om vi har frågestund skulle ni ställa frågor? det blir inte så roligt om man får typ 3 frågor utan då vill vi ha ganska många frågor? fixar ni det


Sofies signatur.

QJ's bettlösa tränns

Postat av klara:

vad är dett för bettlöst tränns du har? är det hackmore? och hur fungerar det? hur går quinsy med det?


svar:

det är inte ett hackmore. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. men om du tar i högertygel då trycker det mot vänser sida och hästen svänger åt höger.

Det är köpt på hööks och jenny köpte det av en kompis

dehär är hööks förklaring av trännset

Tygeltagen verkar genom att ge tryck på nacken och längs sidorna på huvudet. När man svänger pressas sidostycket mot huvudet och hästen flyttar sig ifrån trycket. Hästen slipper tryck över nosryggen och mulen.

Quincy går ganska bra med det. men han går lättare i form med bett. En sak som jag inte gillar med trännset är att sidostyckerna inte sitter fast och ''glider'' lite och kan liga mot ögat. Förutom det så gillar jag trännset och det är inte lika skrpt som t.ex hackmore :) Men det är ju ryttarens hans som avgör hur skarpt trännset blir :D










Sen så vill man ju se bilder när QJ har trännset på sig för att han är mycket finnare och sötare än den hästen ;)



Trännset har välldigt långa tyglar eftersom att man spänner dom inte derekt i trännset.







Sofies signatur.

Quincy 18/8 - 2011

Det står gårdagens datum i rubriken för att det va då jag red han.

Först så ville han ju självklart inte bli fångad o bralla runt lite i ena vinterhagen. Sen så galopperade han upp till grinden :O Och där kunde jag fånga han. När jag hade borstat o sadlat han så bestämde jag mig för att rida med det bettlösa tränset. Jag red den långa terengbanan där man i kommer upp till Kikkis hus. Fast dom flesta hindrerna är förstörda så vi kunde skritta överalt så han fick tränna på att lyfta fötterna. Och han va jätte duktig att hoppa över ett dike med vatten och tvekade o stannade till i en sekund sen gick han över utan att hoppa högt :)

Han va välldigt stressad o snubblade som jag vet inte vad! Så jag fick göra halt och säga till han att vi inte hade brottom någonstans och hellre att jag kommer försent hem än att han skulle gå omkul och skada sig för att han stressade. Och han behövde stå stilla ett tag o lugna ner sig för sen så gick han lugnt framot och tog tid på sig så att han inte skulle snubbla.

När vi va tillbaka i stallet så borstade jag av han sen så fick han stå lös med bara grimma och beta medans jag putsade mina rid/stallskor. Han bara gick på den lilla gräsplätten och betade som vanligt :) Och en bil åkte förbi men han bara stod där och betade. Sen så fick han komma ut i hagen och där låg det lite äpplen som peter hade slängt in i hagen. Dom brukar göra det med äpplerna som ramlar ner från träden. Och han äter äpplen så gulligt.  Pärla dreglar o slabbar mest men Qj ser ut som han inte har några tänder när han äter äpple ;) Sen så cycklade jag hem.


Står och betar
 


Så sträcker han på halsen också när han äter äpple



Kan jag få ett till?





Sofies signatur.

Hiss!

Jag vill bara hissa grönsåpa! Det är verligen allrengöring i stallet, blanda såpan o vatten i en sprayflaska (bara lite såpa. Ass bra rengöringsmedel!

Och det jag egentligen skulle skriva är att det inte finns något bättre att tvätta hästar med!

Fördelar med att tvätta hästar med grönsåpa:

* Det hjälper om hästen har mjäll

* Om din häst har mugg så tvätta med grönsåpa!

*  Din häst blir ren

* Hästen blir riktigt blank och fin

* Myggor gillar det inte och lämmnar din häst ifred

* Det inehåller mycket mindre kemikarer än vanligt hästshampoo

* det är miljövännligt

* Det är biligare än hästshampoo o gör inte bara hästen ren!


Allt dehär vet jag för att när Quincy hade fått mugg de hade någ gått över till rasp tror jag :S Men då så blandade Jenny grönsåpa med vatten i en hink och jag tog en svamp och ''masserade'' in det. Efter att ha gjort det 2-3 gånger va det borta och har inte kommit tillbacka.

Jenny hade en kompis som köpte flera dyra myggmedel o de behövdes inte en burk utan hon fick köpa nya hela tiden för att det behövdes så mycket för att det skulle hjälpa men änndå så hjälpte det inte och det blev riktigt dyrt. Medans Jenny tvättde Quincy med grönsåpa och myggorna lämnade han ifred. Mycket billigare och mycket bättre!

Jenny upptäckte också att det hjälpte mot mjäll (Y) Och det är billigt och miljövänligt. Ska du köpa hästshampoo som är lmiljövänligt så blir det ekologiskt och det är dyrt! Och eftersom grönsöpa hjälper mot så pass mycket och gör hästen ren, inehåller inte mycket kemikareier och är billigt så HISSAR jag grönsåpa :D






Sofies signatur.





Pärla 18/8 - 2011

Idag så red jag Pärla på gärdet på det spåret jag har gjort med Quincy.

Jag trännade inte på något specielt utan kollade lite vad jag behöver tränna på. Hon sköte sig ganska bra och drog inte alls mycket hem till stallet utan gick där jag villa o drog hon till stallet kom hon inte mke utanför spåret utan sprang precis brevis det.

Jag kom fram till att:

*jag behöver tränna Kondisionen

* Att ställa henne på volter o hörnen i båda varven

* att jag behöver massera henne riktigt ordentligt varenda muskel i kroppen. (hon va lite stel)

* Länga hennes steg. Erika sa ju när hon trännade NH med mig att hon tog välldigt korta steg och idag Märkte     jag det också.

Så tips hur jag ska uppnå mina nya mål? Ellr de är ju inte riktigt mål men hur länger mn hästens steg kan bara i traven men då så springer även hästen fortare jag vill hålla samma tempo i alla gångarter men länga stegen.


Jag tog bara en enda gallop o de va på ena långsidan o då drog hon lite men inte alls lika mycket o gjorde hon det så gjorde jag en volt åt motsat håll som hon drog åt :) det är så jag försökt tränna bort det o de har ju blivit bättre!


Sen så va hon svettig så jag spolade av henne o passade på att tvätta henne men de bästa man kan tvätta en häst med som jag ska skriva ett inlägg o hissa de o skriva vf de är så bra!

Efter att jag hade tvättat henne så va de första hon gjorde va att rulla sig och bli smutsog men de får man leva med ;) men nu kommer hon iaf inte få lika många myggbet för jag tvättade henne med något som mygor inte gillar!


Hon kliade sig mot stallvägen och den är röd...


Charmiga häst ;)






Sofies signatur.

Planer

Mina planer för idag är stallet. Inte så anorlunda precis ;) Nu har jag precis ätit lite frukost och ska snart ringa Lisbeth och säga att jag kommer. Jenny har inte fått tag på hovis. Hon kanske har semester? :S Jag hoppas Jenny får tag på henne snart för Quincy behöver verkas. Men nu så ska jag kolla lite på TV o bytta om sen får jag väll cyckla iväg :) Jag vet inte riktigt vart jag ska ride idag :/ Quincy kan behöva gå i skogen han är inte riktigt förståt att man måste lyfta hovarna ordentligt i skogen för att stigen är inte helt jämn och snubblar massa. Pärla kan behöva Jobba lite på gärdet det va ett tag sen och jag vill tränna på att hålla henne i spåret ;) hon drar alltid hem mot stallet så man måste hela tiden vara på sin vakt för annars så sticker hon mot stallet :(
 
Inte så intrisant inlägg men då kan man inte klaga på att bloggen inte uppdateras.






Sofies signatur.

Pärla i tisdags

Pärla fick nöja sig med NH tränning för jag va rätt trött och mina ben orkade inte rida henne efter passet med Quincy då både jag och han fick jobba ordentligt.'

Jag vet inte om jag ska säga att det gick bra medn nu har hon börjat fatta lite vad det är jag vill. Vi trännar fortfarande på att backa, följa efter på avstång och stanna när jag stannar. Nu följer hon efter det räcker med att smacka och hon började gå derekt fast jag fick ta lite löst i grimskaftet. Hon stannar inte när jag stannar utan går ett elr två steg till fast jag stannat och ibland stannar hon inte alls. Att backa gick välldigt växlande i tisdags men även där har hon blivit mycket bättre men jag måste fortfarande gå på hårt med röst och kropps språk fast det kommer ta tid tills vi kan dedär! Men då får det väll ta tid. Varför stressa och slarva elr ta tid och inte ha en ny övning förns man kan den förra ordentligt. Tar det år får det ta år vad är det vi har brottom till?

Sen så fick hon en ordentlig rykt sen fick hon komma ut i hagen med Quincy så plockade jag undan och cycklade hem.


Jag tog inga bilder på henne för att mobilen dog :( jag måste börja ladda den!



Sofies signatur.


Quincy i tisdags

Igår hann jag inte skriva om stallet så jag gör det nu.

Först så ville han inte bli fångad men sen så gick det bra. Jag red på gärdet och tänkte jobba på hanns form och lite på min egna ridning men mest hans form. Han behöver få mera muskler. Samma muskel som jag och jenny försökte bygga upp efter hans vila.

Jag började med att skritta lite i båda varven på lång tygel i mitt fina lilla spår på gärdet. Sen så började jag jobba han i skriten och det gick riktigt bra. Han började gå i form och jag kännde hur han jobbade med ryggen och lyfte bakbenen ordentligt. Så bra har han inte gått på riktigt länge och det har vart när Jenny vart men och hållt nästan som en liten lektion. Så jag är välldigt nöjd med han.

I traven så trännade jag på att öka och minska. Jag minskade på kortsidorna och ökade på långsidorna. Även där gick det bra i båda varven efter ett tag när han fattade vad han skulle göra. Sen testade jag att ha minskad trav ett helt varv o då gick han nästan ner på tygel! O började jobba lite med ryggen! Då vart jag stolt över oss båda. Innan vi red upp till stallet så fick han trava riktigt fort rakt fram upp för en backe då vart han verkligen skitglad och de va ett sätt att beröma han förutom alla gånger jag sa ''bra'' och klappade han på halsen ;)

Sen tog jag grusvägen hem genom skogen så han skulle få skritta av på annat underlag. Det är bra att variera underlag för både hovar och senor. Helst i samma pass så varför inte skritta på grusvägen?

När vi va uppe i stallet så va han svettig där sadeln hade legat och lite varm på halsen (han svettades där medans jag red). Egentligen skulle någ många bara svampa av hästen elr bra borsta för han va inte mycket svettig men bara för att tränna med vattenslangen så spolade jag han. Inte bara på ryggen och halsen utan ben, rumpa ja till o med huvud. Han har blivit jätte duktig och det har tagit en sommar för mig att tränna med vattenslangen så det kan ta tid. Sen så kom jag på att jag hade glömt att blöta lucen (stavas :S). Så de låg i blöt medans jag spolade han. Jag använde kokat vatten så de skulle gå fortare. Sen så fixade jag hans mat och skrapade av han. När han fick maten så vart han riktigt nöjd sen som priken över i så fick han så och beta lös medans jag maserade han med massage borsten och borstade han ordentilg i solen. Ibland så kollade han upp på mig med sin stora ögon och jag smälter som smör ;)






Han är för fin <3



MAT!  ;)



Sen kopplade jag bort grimskaaftet för de ramlade bara ner hela tiden


Det va vad jag gjorde i stallet med Quincy i tisdags :)


Sofies signatur.


Lite kort info om inatt o idag

Inatt så sov jag hoss Hilda med Frida. idag har jag vart med Natasha o vi va lite flumma ;) hihi typiskt mig (a



Jag o Natasha selade ett spel som heter Fnizz ;) haha fin jag är va?
 



Jag har fixat mina lådor :) Nice!




Min signatur.

Till Berit. Av henne du skrev till...

Hmm... Bra att rida en häst som har ont i ryggen. Tror du att jag hade ridit honom om jag hade vetat de? Du vet ju inte hur situationen såg ut så du ska inte uttrycka dig om de, överens? Men för att inte någon ska missuppfatta och tro att jag skulle göra så mot min älskling så, okej en förklaring, fine! Men det är otroligt jobbigt att skriva om så...
.
Han hade ihopväxta ryggkotor, inget som syndes eller märktes. Vi trodde att han bara var lite stel, och vissa trodde att han var galen på vintern när han skenade(ja, det hände varje vinter i flera års tid, inga skentendenser på sommrarna), hmm... fullt normalt? Nae kanske inte men så är fallet. Om man tryckte på ryggen eller liknande så ömmade han inte, är det då så lätt att veta? Han var ju pigg och glad och gillade det mesta. Det var just vintern i så fall som det var något konstigt. Dom sa alltid att det var något "fel i hjärnan" men jag visste att det var något annat, kom liksom aldrig på vad bara. Sen ville man ju inte tro att det var något hemskt. Jag blev inte förvånad när Cissi ringde, men jag bröt ihop. Ursh... det är så jobbigt att tänka på de, ett telefonsamtal som förändrade allt. Det värsta var att han stod länge, kommer inte ihåg exakt hur länge innan dom kunde hämta honom. Snacka om jobbigt. Jag jag och "väntade" på att han skulle avlivas.
.
Hm... det var någon riktigt konstig tant som ville köpa honom när han var tillsalu, haha:P Men Jessica ville inte sälja honom. Vilken himla tur att dom inte fick honom såld. Då hade han haft ont än idag. Men nu går han och har det skönt och betar med sina gamla kompisar på Trapalandas evigt gröna ängar.
.
En liten bön till Gud:
.
Kära gode Gud(Jag har lärt mig att man ska säga så). Jag har en liten ynka önskan som är starkare än allt annat som jag verkligen vill att du uppfyller. Kan du hälsa Wayfarer att jag älskar honom för att han är världens finaste häst? <3 AMEN
.
Han hade ett hjärta av guld och det var därför han troligtvis inte visade att han hade ont mer än att skena med folk. Fast problemet var att han skenade med mindre barn som skrek så han blev rädd och skenade på riktigt, för man fick faktiskt stopp på honom när han skenade. Men det var bara för att han är så snäll. Det skulle stå var men mina fingrar kan inte skriva det. Om jag hade vart honom så hade jag bockat som en idiot, men det gör inte en äkta ängel<3
.
Hm.. ganska skönt att få skriva av sig. Vill gärna höra vad ni tycker men är det något negativt så spara det gärna ett tag då jag måste begrava det inom mig igen, det har nämligen börjat komma upp lite och jag orkar inte det.
.
En sista sak, FYFAN VAD JAG INTE LÄNGTAR TILL SKOLAN! Det finns många orsaker till det, speciellt :@ Önskar hon gick i pension IDAG! ;)
.
Min signatur.

stallet snart

Jag ska snart orka byta om och cyckla till stallet. Men jag  orkar inte cyckla och bilen är trasig så jag måste väll cyckla ändå. Jag vet inte riktigt vart jag ska rida. Inte skogen kanske rider lite markarbete på gärdet det va ett tag sen med båda hästarna för sist så satt det fem stora bromsar/bliningar samtidigt så hon sparkade och bockade som en idiot!


Mina älsklingar <3







Sofies signatur.


Till Berit!

berit om Hej eller nåt :P:
BRA ATT RIDA EN HÄST SOM HAR ONT I RYGGEN VERKLIGEN !





Ja du Berit nu skriver jag dehär för kikki är fortfarande i stallet tror jag! Då viste man ju inte att han hade ont i ryggen. Han stack med eleverna och dom kollade men en vetrinär jag är inte helt säker på hur det va men tror att två rygg kotor va ihop växta och hästen fick avlivas, det är därför Kikki skriver att hon saknar den. Han avlivades när dom fick veta att han hade ont i ryggen. Då fick han ju vila i någon månad innan han avlivades. Dom red ju inte hästen när dom fick veta att hästen hade ont i ryggen. Och angående din förra kommentar så gick han i form under det passet enligt ridläraren o hon borde vell veta? Sen va han svår att få att gå i form och den bilden visar en sekund av en hel ridlektion på kanske 45 min. Vet inte riktigt hur långa deras lektioner är :S
Update av Kikki: En timme, dessutom jag red privat för en då. Hon tävlade LA/MSV ressyr, minns inte riktigt men tror det var MSV. Annars typ LA:4 eller något. Hon borde nog veta när hästen går i form. Hennes "ridsätt" var jag dessutom inte så van vid så jag var så himla stolt att jag hade fått ÄLSKLING att gå i form. Min skyddsängel<3 inte många som får ha en egen sådan, inte en så fin i alla fall. För det finns ingen så fin <3. Först var han tillsalu och när dom inte fick honom såld/hittade ett bra hem hos någon som inte va helt wierd så åkte dom till kliniken med honom. Sen ringde hon som va weird och tjatade om att få köpa honom och Jessica sa att han inte var tillsalu längre men hon fortsatte att tjata, haha. Ibland är vissa helkonstiga :P Hmm... Jag saknar honom så, det är tur att han har de bra i himlen<3 En egen ängel, tänk er själva det har man ju alltid önskat sig liksom och så får jag den finaste ^^ <3 // KIKKI




Sofies signatur.

Tisdags!

Nu ska jag skriva om i tisdags när jag red! O de blir inte av att sova hoss Hilda inatt hon har fått halsflus :(

Men iaf så va jag ju i stallet i tisdags. När jag cycklade dit så hade jag ingen aning om vad jag skulle va med om o se senare när jag red...

Jag hämtade Pärla o de va som vanligt hon va lite seg o drog benen efter sig när hon gick från hagen. När jag hade borstat henne o satt upp (jag red barbacka) så viste jag inte vart jag skulle rida. Jag bara började skritta på mot Nybyget.

Efter ett tag så ser jag en räv vilket är ganska vanligt att jag ser. De bor nämligen en räv i skogen som jag brukar se när jag cycklar förbi. Sen när jag kom till Nybyget så kom de två hundar springandes mot mig och Pärla en stor collie (tror jag) o en mellanstor vit lurvig hund som skällde jätte ljust. Så där kommer två skällande hundar i full fart men Pärla bara står! Jag är helt lugn dom brukar komma springandes när jag rider förbi. Sen när dom är framme så stannar dom en meter från Pärla o skäller. Så va det även denhär gången.

Så fortsätter jag och funderar på om jag ska fortsätta skritta på grusvägen eller in på en stig som Pärla brukar titta in på o verkar känna till. Jag tar stigen jag vill ju faktist hitta nya ridvägar. Efter ett tag så börjar de stinka något fruktansvärt, jag kollar mig omkring. Efter ett tag så ser jag ett dött rådjur som måste ha dött ganska nyligen för de va inte alls förmultnat. Jag fortsätter ett tag till så ser jag lite kor och undrar varför dom är lösa sen förstår jag att jag är tillbacka vid Nybyget och kohagen där. Då kommer jag på att om jag vänder o tar åt andra hållet i en korsning jag red förbi tidigare så kommer jag rida runt sjöhagen. Det är en ganska myssig runda så jag vänder. Jag blir tyvär tvungen att gå förbi de stakars rodjuret igen men sen är jag ute på rätt väg.

Så skrittar jag där sen hör jag ett ljud bakom mig. Jag kollar bak o där är en älg! Som tur va så såg den inte mig, och Pärla såg den inte. Men jag såg den klart o tydligt! Jag forsätter skritta försiktigt för att inte bli upptäckt. Jag satt o hoppades att stocken som låg mitt över stigen sist va borta för då red jag från andra hållet och va tvungen att vända för att man inte kunde komma runt. Inte heller rida över då de är ett helt träd. Men självklart så va den inte borta och jag vågar inte vända o rida tillbacka mot älgen! Så där står jag en stund o funderar vad jag ska göra o kollar hela tiden bak så att inte älgen kommer. Fast jag vet inte vad jag skulle göra då om den kom.

På ena sidan går det verkligen inte att rida det är en omöjlighet till o med för Pärla. På andra sidan så sär det en smal brant backe med en stor grop brevid. Jag väljer backen tar tag i Pärlas man o viskar till henne att hon klarar det. Jag sitter barbacka i en brant uppförsbacke o glider nästan över hennes rumpa! Men som tur är så lyckades jag hålla mig kvar. Jag är fortfarande livrädd att älgen ska komma. Men Pärla bryr sig inte utan är lika lugn som vanligt och försöker ta lite löv från träden, bara för att hon inte såg älgen! Så är ju självklart stigen välldigt igenväxt så jag ligger på Pärlas hals nästan hela tiden för att inte få rivmärken i ansiktet. Sen när vi är framme vid ''bron'' så ser jag en liten snok eller något. (jag är inte bra på ormsorter). Men den va liten och blev rädd när Pärla kom. Hela tiden så va jag livrädd. Så fort en fågel flög iväg från en gren, då hörde jag ju ljud och blev ännu räddare! Men sen är vi ute på vägen igen och jag kunde känna mig tryg.

Det är vid sånna tillfällen och när jag ridit vilse i skogen och Pärla tagit oss båda hem till stallet igen. (Händer någon gång ibland). Som hon får så sjukt mycket beröm o skrittar på helt oberörd o jag får nästan glädje tårar! Om det är någon som inte tror mig med va som hände t.ex älgen så kan jag lova att det är sant! Jag är inte den ända som sett älg i den skogen. Det är alltid älg jakt där på hösten så de måste ju finnas älg eftersom dom fortsätter jaga på samma ställe hella tiden. Resten är ju också sant såklart.

Jag är glad att jag inte red Quinsy just då för han har blivit biten i benen av en hund och är därför rädd för hundar. Jag vet inte hur han hade reagerat om han hade sett älgen jag vet inte hur Pärla skulle reagera heller om hon hade sett den.


Quinsy



Sen så skulle jag hämta Quinsy i hagen men tänkte inte rida mer den dagen! Först så ville han inte bli fångad och sprang till den delen av hagen där det är skog. Sen får jag tag på han och börjar gå upp mot stallet. Så helt plötsligt slänger han sig bakåt och verkar livrädd och jag ser hans ögonvitor! Det va inte att han ville komma loss för att han inte ville till stallet. Ibland är han svår att fånga men när han väll är fångad vet han att han har förlorat och går brevid mig utan några problem alls. Så han vart rädd för något.

Eftersom det va fint väder så tänkte jag spola han som jag trännat mycket med denhär sommaren. Förut va han rädd för vatten slangen och att bli spolad av två olika anledningar. Först så fick han gå över slangen några gånger och de gick bra han tvekade inte en enda sekund! sen la jag den korta slangen på hans rygg så fick han gå runt lite ock över en annan slang. Sen började jag spola han. Först trampade han lite på stället men lugnade ner sig o stod helt stilla. Så spolade jag på halsen även det gick utan problem så jag började spola med svag stråle i panan han backade ett steg o höjde huvet men sen stod han helt stilla o drack vattnet som ran ner på mulen. Till sist kunde jag spola hela huvet men öronen testade jag inte att spola dom fick vara torra. Sen så kunde jag spruta på mulen och kan drak vattnet! I våras flög han högt, studsa och gick undan från vattnet. Han vågade inte gå över vattenslangen o tanken att gå med en vattenslang runt halsen, magen och ryggen fanns inte. Och sen i slutet av sommaren kunde jag spola hela huvet och han vågade dricka derekt från slangen! Sen så började jag skrapa av han o lät han stå lös med grima o grimskaftet ligandes över halsen och beta i solen utanför stallet. Medans jag borstade hans man o svan.När han va torr så borstade jag hela han. Sen så fick han gå ut i hagen igen. Jag plockade undan och cycklade till Kikki för att lämna en sak sen så snacka vi ett tag o jag cycklade hem :)



Quinsy står och betar utanför stallet
  


Quinsy i hagen



Jag älskar hästarna utan dom är jag inget! Tack för att ni finns mina änglar!


Sofies signatur.

Hej eller nåt :P

Ska åka upp till stallet i min nya RKF outfit ;) RKF från topp till tå nästan :P
.
Tänkte passa på att svara på några komentarer till folk utan blogg.
.
"Berit"
Det där är en bild, som är tagen just i det ögonblicket, du kan inte se på bilden hur han jobbar. och anledningen till att han förmodligen inte skuter upp ryggen är att han hade ont i den. Så det så.
.
Siri
Först en fråga, är det du som rider på fredagar?:P Som jag känner?
haha ja Shaun ;)
.
Min signatur.

Jag vill ha en hund!

Min granne har ett hunddagis o jag brukade gå ut med en av deras hundar. Jag praoade där för två år sen och jag brukade leka där när jag va liten För några dagar sen så skulle jag leka lite med en omplaserings hund dom har när hon skulle cyckla med mamman. O idag så gjorde jag det igen o mamman är såld men inte hämtad än. Jag vill ha hundvalpen för om den inte blir såld blir den avlivad! Men jag får inte ha den för mamma och pappa! Sötare hund går inte att få tag på! O den är så rolig. 5 veckor o redan rumsren! set är en seberian husky (stavas :S). Har ett svart/brunt öga (vanlig färg) och ett ljusblått öga! '



Det är ju inte just den hunden men samma ras. Fast mamman är inte så stor  men valpen ser ut så fast bara mindre o ljusare men i kroppen :)



Om jag skulla få köpa den så skulle den ju kunna följa med till stallet o vara med när jag rider. Det är ju en ras som behöver mycket motion så de blir ju perfekt ;)



Sofies signatur.

Dagen

idag har jag vart med Frida hemma hoss mig o i morron ska jag o frida sova hemma hoss Hilda. Myyys! sen på tisdag ska jag klippa mig :O haha behövs mitt hår är slitet nu efter sommaren! 

Men idag så va jag ju somsagt med Frida o jag har fixat Nisses hage så nu är de massa stockar i hagen sen när pappa fixade äppelträdet o jag satte staketet runt de så han hoppar runt stackarno ä klätrar på dom o tycker de är ass kul!

Har inga bilder eftersom jag o frida bytte mobil med varandra tills i morron o har ingen sladd som passar hennes mobil så jag kan ladda in bilder. Jag ska åckså skriva om igår när jag red ut i skoge för jag har någ aldrig vart så rädd som jag va då! eller de har jag ;) men de är ändå värt att läsa! men de får vänta tills jag får min mobil o kan ha bilder till inlägget ;)


Sofies signatur.

Hundvakt Lördag 13/8

Är hundvakt åt grannens Jack Russel valp som heter Alice :) Vi har ätit lite, varit ute i trädgården en stund, med sele och koppel och utan koppel. Nu ligger hon och sover så jag passar på att blogga ;) Här kommer bilder från första timmen :p
.
.
.
.
Puss Min signatur. och Alice  :)

Övernattning i stallet natten mellan ons 10/8 - tors 11/8 2011

Nu kommer bilderna jag o Kikki tog när vi sov i stallet :)


Bilderna Onsdag:


Pärla springer i sommarhagen




Båda hästarna



Pärla står o betar



Quincy








När vi tog ut dom från sommar hagen så ställde dom sig vid grinden o längtade efter att få komma in igen










Våran säng







Bilderna Torsdag:


Quincy fick testa några av Pärlas grimmor när dom va på minsta hållet pärla har ungefär i mitten. VAd tycker ni? lite stort?





Pärla fick testa en av Quincys den satt ass tajt!




Pärla inan vi skulle rida iväg så söt hon vart med en fläta :)





Quincy hade en kbopp i panluggen :)





Kikki försökte komma upp på Pärla barbacka utan pall ;) till sist så gick det!



Nu är lite bilder när vi red fast bara på björkevägen

Jag o Quinsy
 
          
 

Sen försöker jag rida med tyglarna i munnen





Kikki o Pärla


Haha jag tog fler bilder men hittar dom inte :S


När vi trännade NH med Pärla stod Quinsy med bara grimma o betade på stallplan



Jag o hästarna o sommarhagen
  
      



Sen lite övriga bilder när Pärla biter på saltstenen o inte slickar som dom flesta hästarna. O lite när dom dricker vatten osv
     



Sofies signatur.

Övernattningen i stallet

Jag ocj Kikki sov i stallet mellan onsdag och torsdag. Jag skriver en dag i taget då ;)

Onsdag:

Först så möttes vi hemma hoss Kikki halv 3 så åkte vi till stallet eller hon tog moppe o jag min cyckel. Det första vi tränsgjorde va att släppa hästarna i sommarhagen o så tog vi fram allting vi behövde för att putsa sadlar och träns började koka vatten i jennys vattenkokare sen la vi betten i de varma vattnet ;) Då hade hästarna vart i hagen i 30-40 minuter så vi hämtade in dom o släpte dom i vanliga hagen. Sen så började vi putsa lädergrimmorna o sadel o lite träns. Sen så sjusade Kikki mig på moppen hem till henne så åt vi o då släpte hästarna i sommarhagen medans vi åt elr jag vet inte för dom gick iaf i sommarhagen i en halvtime till :O Vi fick åka flera gånger hem till Kikki för vi glömde massa saker. Så jag har blivit sjusad ganska mycket nu. Vi sov i höt o vi la fyra hästtäcken att sova på sen två vid våra huven för vi fick hö i ansiktet annars ;) Sen så fixade vi lite i stallet o red hästarna en liten kortis till ida o tbx o sen ka vi oss i höt och åt chips och läsk fast läsken drack vi ;) Sen så sommnade vi.

Torsdag:

Vi vaknade kl: 07.10 då så gick vi ut till hästarna o sen åkte vi till Kikki och åt frukost o kollade på TV. sen åkte vi tillbacka o hämtade hästarna o borstade dom o red iväg till skogen. Först så red vi sandvägen o Quincy fick trava riktigt fort så att Kikki kunde galopera på Pärla o Quinsy blev så sjukt glad av det! Halva sandvägen va förstörd o stenig så hästarna va lite öma så vi fick skritta en bit på sandvägen. Sen så red vi in på lite andra sitgar där omkring o vi kom till gruvorna o hittade ett mysigt ställe där man kan rida o ficka med hästarna. Sen red vi ut på björke vägen o red en bit på den sen så va de några ungar som ville hälsa på hästarna ;) Sen så vände vi hem igen o tog vägen genom skogen o över gärdet hem sen så red vi ner i sommarhagen med hästarna o där red vi runt lite barbacka med grimma o grimskaft o jag travade gör första gången barbacka på Quinsy o red som en nybörjare o skumpade haha o kikki fick hålla i han ;)

Sen så skrittade jag lite damsadel bara för att de va kul sen så satt jag av o vi åkte till Kikki o åt sen när vi kom tbx så packade vi o så o då hade hästarna vart i sommarhagen i 2 timmar så de va dags att hämta dom. Så såg vi att Quincy hade tagit av sig sin grimma. Hästarna har aldrig grimma annars men när som är i sommarhagen brukar dom inte vilja bli fångade iaf inte Quincy han kan ju vara svår annars också o när han ska bort från sommarhagen med massa gott gräs så vill han verkligen inte! Men sen såg jag att gräset va helt tillplatat o där låg en grimma. Han hadde rullat sig o hade då lyckats få av sig grimman. Sen när vi tagit dom till vanliga hagen. Haha då gick hästarna derekt o drak vatten för inan vile dom ju inte gå från betet för att drika o så hämtade vi en ny saltsten o Pärla började tugga på den lila biten som fanns kvar av den gammla. sen cycklade jag hem.

Bilderna kommer senare ikvää men ni kan få smakprov








Juste glömde säga att jag trännade lite NH med Pärla på torsdagen o då va quincy lös med bara grimma brevid och betade av gräset vid stallvägen :)  Bilderna kommer ikväll!


Sofies signatur.


överaskningen

Min o Kikkis överaskning va att vi sov i stallet ;) jag skriver om det snart för jag måste fixa bilderna. Men det kommer upp senare idag.


Sofies signatur.

Goda Nyheter!

Jag har betämt mig för att inte sluta blogga, men jag kanske bloggar varannan dag eller nåt. Gör väl något tidsinställt till dagen efter ;) Det kommer nämligen kännas tomt annars. Jag ska börja om, söka medryttarhäst och satsa allt! Det är inte säkert att jag kommer hinna blogga änns varannan dag men jag ska verkligen försöka. Men jag ska börja med att satsa på RKF igen.
.
Fast där kommer nästa problem :/ Skulle ni välja en häst som ni får rida på lektion, på ca 165 cm som ni gillar mycket och får ha hur många dagar som helst, helt själv. Eller en häst som ridläraren inte tror ni rider bra, fast ni vet att ni skulle klara det, ca 155 cm, som ni måste dela med en annan fast ni älskar den så mycket? Det är skitsvårt! Skulle gärna ta båda alla dagar ;).
.
Jag söker i alla fall medryttarhäst i Finspång, eller lite utanför. Bussförbindelse är ett krav. Minst C-ponny, Helst D-ponny, Fungerar med storhäst med men gärna inte för stor. En som man lär sig på eller en ganska svår häst som man får kämpa med. :) Mejla [email protected] om du behöver hjälp :)
.
Idag ska vi åka till min farbror och imorgon ska jag vara hundvakt åt Alice :D^^ Det ser jag fram emot.
.
Här kommer alla bilder på min älskade, saknade ängel som någonsin laddats upp här på bloggen ;)
.
Älskling<3
Orginalet av denna *
Kanske* Kanske * Kanske  Kanske *
älskling<3 OBS inte ätbar!<3*<3<3<3*****
.
Dom med en * efter ska jag skriva ut i stora kopior och sätta på väggen. Alla bilder jag har på honom ska skrivas ut som små. Kanske ska göra ett stort collage av alla och sätta i en megastor ram ;)
.
Här komer även en när han går i form, som nog inte många av er har sätt honom göra ;) Han var inte så lätt förstår ni. Väldigt stel och svår att få i form. Jag är stolt på bilden ;) Har en annan med, då syns det att jag älskar att rida honom och tycker det är jättekul. Jag var alltid glad när jag var med honom :) <3 Jag vet att han går bakom handen men det är ju en början, måste få påpeka att det är 1,5 år sedan så jag kunde inte rida i form så bra då ;) och att sitsen på bilden är sämst, hälen är inte nertrampad men det var för att han var så himla slö, fast det var visserligen meningen enligt hon jag red för ;)
Love<3
.
Glömde en sak, jag lovar att fixa bilder på den ena av hästarna där uppe, den på 165 cm. Min älskade Bellis ^^ <3
Min signatur.

Tråkiga nyheter

Nu kommer jag med lite tråkiga nyheter :(

Erika kommer inte längre tränna NH med mig. Men jag vet varför ocj förstår så är självklart inte arg känns bara lite tråkigt.

Kikki slutar blogga ett tag och kommer förhoppningsvis tillbaka, hon känner att hon har viktigare saker just nu det känns som det inte finns någon, när wayfarer är borta, han va lixom allt.

O då vill jag att Kikki ska veta att jag finns för henne <33 O hon kommer någ tillbacka de gjorde hon på förra bloggen också fast de kan ta tid. Men jag (sofie) kommer fortfarande att blogga men även jag kanske kommer börja blogga mindre när skolan börjar de finns inte så mycket att skriva om jag är i stallet 3 gånger i veckan (en gång på ridskolan). Men jag ska försöka (Y)





SUCK! Typ Allt Överallt Hela Tiden!

JAG HATAR ATT SÄGA NEJ till saker som jag vet är en chans och jag HATAR ATT SÄGA NEJ TILL MINA VÄNNER! Dessutom HATAR jag att välja!
.
Men man måste väl lära sig att välja vad som är viktigt, jag valde att vara hundvakt, dels föratt jag blev så glad att dom valde mig och för att jag vet att hon klarar sig eftersom hon hade annan hjälp, men jag känner mig ändå dum, känns som jag sviker!
.
Jag vet att hon hatar när folk ändrar sig, men suck...
.
Får inte ur mig mer just nu. Läs om övernattningen, Sofie får berätta.
.
Är väldigt snäll och bjuder på en bild på min väldigt älskade pappa och Quinsy från i tisdags, då Sofie red upp till mitt hus;) Jag tror att ni redan sett den men den kommer igen för det är ju jag som fotat ;)
.
Min signatur.

Ett inlägg för att jag har tråkigt ;)

Igår så pratade jag lite med Jenny om att han behöver äta upp sig lite mera för att klara vintern och att han behöver verkas. Hon sa att hon skulle försöka komma någon dag o att hon skulle sms:a hovis. När hon får svar så säger hon tiden till mig så ska jag ta in han o borsta han lite o så inan för Jenny orkar nog inte de just nu :) 

Men nu ska jag packa o fixa lite sen ska jag ringa Kikki o ''planera'' I morron får ni veta vad det är vi har planerat. Det ska vara en hemlis ;)



Hihi mina änglar :)







Sofies signatur.

Stallet och planer...

Jag va ju i stallet idag då för jag måste o de är de bästa stället i världen!!! Jag måste för att jag har lovar Jenny att tahand om Quinsy och tisdagar är den dag jag har bestämt med Lisbeth att komma o sköta Pärla :)

Först så hämtade jag Quinsy o han ville inte bli fångad o jag tycker det är mer iriterande när han går undan tre steg o sen börjar beta igen än när han springer iväg för att bara gå en liten bit är så drygt! Men de är ju det han gör mest :/ Men sen när jag fick tag på han så gick jag upp till stallet o av med regntäcket o börja rykta Sen red jag till tereng banan o därifrån till Kikkis pappa för jag skulle ge Kikki 50 kr som hon ska ge till Erika för repgrimman som förövrigt passar på  båda hästarna :)

så stannade jag o bratade med Kikki o de första Kikkis pappa sa till ig va, Hej jag trodde du zskulle komma med cyckel inte häst ;) Men sen så hälsade vi på hennes grannes hund valp medans jag höll i Quinsy som fick stå o Beta lite. Sen red jag tillbacka o borstade han lite o sen kom Kikki för att vi skulle planera en sak så släpte vi ut hästarna i sommar hagen i 20-30 min för att vänja dom lite inan den ska öppnas. Medans dom stod o beta så fixade vi en sak o planerade lite sen så stängde vi sommarhagen o hämtade Pärla så trännade jag lite NH med dom fast så hade Kikki åkt hem. Fast hon fick hjälpa mig att fånga dom i hagen för dom ville inte riktigt in Pärla kunde inte gå lös efter AQuinsy o men leder bara han som hon brukar för hon ville stanna o betta så kikki fick leda ut henne från hagen. Det gick ganska bra att tränna NH. Sen så cycklade jag hem.


Självklart så tog jag bilder när dom sprang i sommar hagen.




Kikki fick ta lite bilder när jag va hemma hoss henne :)







Hennes Pappa kom o Hällsade på QJ


Nu börjar han gå riktigt bra på bettlöst eller han går att styra med det:)


Så ser det ut




När vi va tillbacka i stallet



Nu kommer lite bilder från sommarhagen och dom vill ni se!

Travar iväg o är välldigt glada


Svårt att se men Pärla springer på andra sidan av Quinsy men man kan se ett av hennes men under Quinsys mage ;)




Så tycker Quinsy att han är så fin o bloser upp sig lite :)
stolt över quinsy!

Han hade Grimma på sig för jag kunde lista ut att han inte ville bli fångad sen


Det va vad jag hade att skriva njut ordentligt av bilderna nu ;)



Sofies signatur.


Nisse

Nu sitter jag i TV rummet med Nisse brevid mig :) Han sitter för tillfället o äter gurka men han försöker komma upp på tanjent bordet typ hela tiden fast jag tar ner han. Han har vart lite i badrummet när jag hämtade en handduk o så har han hoppat runt i TV rummet lite. Haha förut så vart han rädd o började springa runt som en tok sen lugnade han ner sig o kom till mig o la sig på min mage o då klapade jag han tills han hade lugnat ner sig. Han är verkligen för söt!

Hälsning från Nisse: -5s3gqlo

Förut så skulle han skriba lite på bloggen o då försvan hela inlägget ;) haha o jag bara tyckte de va kul! Sen kollade han på mig som han va helt oskyldig ;)

Jag tog lite bilder men alla blev typ sudiga för att dom är tagna inomhus och han kunde inte va stilla en enda sekund!


Denhär bilden är den bästa fast den är jätte suddig :O haha




Sofies signatur.

Redigerade bilder på Pärla 8/8 - 2011

Jag har lite tråkigt så jag redigerade lite bilder på Pärla det va väldigt oseriöst då jag är för lat för att lägga energi på det ;) så det blev inte så många bilder bara

jag älskar den bilden inte hur den är redigerad älskar ju orginalet också de är mer motivet jag älskar x)



Jag är ganska nöjd med den bilden





Den blev inte alls bra för det är svårt att göra allt svartvit utan mig o Pärla för hon är svart så vart lite av gräset grönt :(



Sofies signatur.

Rent stall

Jag har lite tråkigt så jag tänkte blogga lite ;) Jag viste inte vad jag skulle skriva men jag bestämde mig för att skriva om rent stall. Inte för att jag tror det är de minsta intrisant att läsa ;) Haha

Fråga till er bloggläsare: Tycker ni det är viktigt att hålla ordning i stallet? På grejerna o ren stallgång? o allt vad som man kan hålla rent o i ordning i ett stall? Brukar ni storstäda hela stallet ibland och hur ofta? Varför gör ni det och hur ofta?


I rökstorp där Pärla och Quinsy står så är ju hästarna ute hella sommaren dygnet runt dom kommer bara in om hovslagaren kommer eller om jag ska rida dom annars går dom bara o betar. Medans dom är ute så mockar vi ut boxarna och tömmer stallet sen spola hella stallet med högtrycks tvätt tak, vägar, golv ja allt så det blir riktigt rent o det är även bra för man får bort bakterier och håller stallet rent och fint. Man tvättar krubor o allt som kan bli rent. Enligt rekomation så ska man storstäda hella stallet minst en gång om året. Vi gör det på sommaren men vi mockar ju SJÄLVKLART varge dag när hästarna är inne på natten och soppar stallgången när man borstat hästarna där för då brukar den bli rätt skitig. O kruban hålls ju alltid ren o inte bara en gång om året för det kan ju finnas lite rester kvar o då är de lute äkligt att lägga nytt foder över det intorkade i krubban. Vi brukar hålla ganska bra ordning i stallet annrs också det blir ju mycket lättare att hita saker då så att man inte letar i hella stallet efter sår rengöring o annat man behöver. I år har dom spolat ut hella stallet dom blev väll klara föra veckan tror jag eller förföra.

Tycker ni att det är viktigt och brukar ni göra liknade sak i stallet där du brukar va? Själv tycker jag att det är bra.

Jag kan bjuda på en bild på underbara Pärla <33




Sofies signatur.


Jag är bra på att ha ansvaret...

Idag började ju mitt ansvar över Quinsy! Först när jag kom till stallet så hadde Kaninen rymt ner till häst hagen o just då ville ju Quinsy bussa lite men som tur så slutade han o Mille som kaninen heter började hoppa mot vägen o jag typ bara PANIK! De är en 80 väg och alla kör 110! Men sen lýckades Madde få tag på han de va en lättnad!

Sen hämtade jag Quinsy ocj va inte de minsta förvånad att han först inte ville bli fångad efter en veckas vila eftersom han inte är den mest lättfångade hästen. Men efter 10 minuter så gick de o då får han beröm :) Jag bara myste med han o borstade bort all lera för han va lerig. Vad jag har saknat han! Helt klart bästa travaren! Sen hämtade jag Pärla o borstade henne sen kom Kikki med repgrimman o den va välldigt orange men den fyller ju sin funktion även fast orange inte är min favorit färg presis. O så släpte jag ut Pärla och satte på Quinsy det ofodrade regntäcket för de började regna igen och om han börjar fryssa så försvinner flera kilo från han ass snabt :( Pärla myste jag också bara med. När jag släte ut hästarna gick ju Pärla derekt o betade men Quinsy va orolig o gick omkring och va stressad. Han kanske kände att de skulle börja åska men de hoppas jag inte för jag vill inte gärna att han spränger staketet eller hoppar över det! Han började inte beta han nosade på gräset sen forsate han gå omkring o då vart Pärla också orolig så jag gick fram till han o pratade lugnt med han o klappade han på halsen tills han va lugn o gick iväg o betade som ingenting. Jag prövade öven repgrimman på Pärla men jag vet inte om jag knyter den rätt men Kikki ska visa hur man gör. Jag tog tyvär inte många bilder för mobilden dog bara för att den inte va laddad. Men ni kan få se dom jag tog.



Lerig häst fast på hösten och våren när snön smälter så är han helt grå av lera o då borstar man han jätte ren och fin som han skulle på utställning sen så är han grå nästa dag igen.




man måste hällsa på kameran







Sofies signatur.

Stan idag 7/8 - 2011 söndag

Idag va jag ju en stund ine i stan först så åkte vi till maxi o jag köpte ett par skor :) O lite andra saker till miott rum medans mamma letade efter fotoalbum. Sen till media mark o hämta min mobil som har vart på lagning. O dom bara babla på om att dom hade bytt ut någon sak med konstigt namn o jah bara va är de? Jag fattar faktist ingenting? :O  de va tydligen orsaken till att min mobil stängde av sig men att den va seg va för att jag hade för många bilder :O men mineskortet är ju inte ens fullt! Men vad jag har saknat min mobil nu kan jag äntligen sluta oroa mig för att min duma låne mobil ska gå av på mitten vilken sekund som helst!

Efter det så åkte vi till morfars syster ingrid som bor i stan o åt vofflor o jag fick pengar för jag fyllde år föra månade o hon har slutat skicka pengar på posten eftersom att en gång kom dom inte fram. O i hennes sofa låg en gossedjurs hund som hon köpte bara för att jag o resten av mina syskon kunde leka med den när vi va små. Jag brukade alltid sitta i hennes sovrum och kolla på en bamse film med den hunden brevid mig eller i famnen. Haha gulligt ;)

Sen åkte jag hem :) Sara va ju med till stan med det är en av mina systrar o hon övningskörde runt i stan o så.


Nej ena skon är inte jätte stor bilden är från en konstig vinkel :)




vad tycker ni om dom? Jag tycker dom är söta. :)



Sofies signatur.

Idag är det kanske den 5/8 ? Söndag? Nej 7/8 är de ju :o

Idag var jag med Erika i stallet SOM VANLIGT! Red Scooby idag med :) Tack Jenny för jag fick rida honom:)^^
Vi red ut, det regna-.- Det gick bra inget speciellt att tillägga utom två väldigt speciella saker. Erika red Raski på Hackamore och dom hoppade en rishög, så kallat hinder :D.
.
Här kommer lite bilder på Raski och Scooby från Januari-Februari 2011. Några är fotade av Emma Veber och resten av Erika som jag gissar att jag inte behöver länka :P Även på Erikas hund Izor som gräver ner sig i snön^^ Så söt!
.
Raski :)
.
.
Scooby Doo :)
.
.
.
Hade Friluftsdag hos Erika och red Scooban.
.
.
.
Scooby Idag.
.
.
.
Izor :) Haha han försökte gömma sig för Erika ^^
.
.
En bild på himlens sötaste papillon med :) We never forget you, Frasse ♥
.
In Our Heart and Minds
.
KRAM :)
Min signatur.

Hemma igen!

Nu är jag Hemma från öland! O nu har jag dushat för i bussen hem så tog jag ekas cola o när jag öppna den så kom de massa skum på hela mig o lite på eka so mitt ben blev ass klibigt ;)

I onsdags fick Jenny bebisen, i morron börjar mitt ansvar över Quinsy skulle haft han denhär veckan också men eftersom jag va på öland så gick det inte. Fast först ska jag till stan för jag ska hämta min mobil som jag har saknat massa så jag sliper min lånemobil! Sen ska jag till mormors syster Ingrid o få lite pengar för jag fick inga när jag fyllde år av henne så kommer vi säkert ficka lite där. Sen när jag kommer hem är de bara bytta om o så får jag sjus till stallet o vad jag saknar hästarna! Eftersom jag får min mobil så kan jag ta kort igen så ni får bilder till inlägget som har med inlägget att göra :D O troligtvis kommer jag att få min repgrimma då :D

När jag kom hem så va de så kul att träffa Nisse o i morron hinner jag knapt stallet men jag sa till mamma att en halvtimme/timme räker om jag inte hinner mer jag vill bara hällsa på dom o se så att dom mår bra o kolla hur derasx sår på nosen är nu. SEn är jag ju gärna där längre såklart :D

JUste de va kul att se att kikki bloggar :D för på förra bloggen gjorde hon inte de så de är kul att hon bloggar o så nu :D



Sofies signatur.

Today Lördag Dagens Datum är den 7/8, Nej 6/8 Sorry

Idag var semestern över ^^ Den varade Onsdag, Torsdags och igår ^^ alltså 3 dagar :o Men nu blire lite ledigt Måndag-Fredag i veckan som kommer sen ska jag troligtvis med på Lördagen och kanske Söndagen om jag är snäll :P
.
Vi ändrade planerna lite så jag red Scooby och Erika Grim och så red vi ut. Då följde en som är medryttare på en häst där också med :). Det var väldigt trevligt och det lät ju på Erika som att hon var mer än nöjd med Grim idag ^^.
.
Scooban var jätteduktig, han var lite piggelin hihi^^ Han drog med mig en gång upp för en galoppbacke men det berodde på att dom alltid galopperar upp för den men det var lite äckligt eftersom det låg lite ris som han hoppade över först och i språnget så tog han bettet och stack ^^.
.
Sen när vi var tillbaka så var Jenny, Scoobans ägare där, fast hon hade halsfluss :o
Då ville hon att jag eller Erika skulle rida honom i padocken. Erika vägrar typ rida när någon, speciellt ägaren ser på så det fick jag göra ;). Först fick jag lära mig lite hur jag skulle jobba honom och sen fick Jenny för sig att jag skulle hoppa ett kryss som stod där innan hon skulle åka hem ^^. Det gick inte så bra första gången jag var fokuserad men sen tappade jag fokusen och glömde att han kunde titta lite så glömde driva, så la till skänkeln lite sent, men då satte han fart och hoppade lite tidigt så hann inte följa så mycket men jag kastade fram handen :p . Sen sa hon att jag fick hoppa några språng till om jag ville, så vi tog ett till och denna gång gick det jättebra, då var jag fokuserad hela tiden och drev innan. Man ska ju sluta när det går som bäst så vi nöjde oss så och travade av lite sen skritta jag runt stallet.
.
Sen tränade jag lite NH med Raski och det gick ganska okej. Det var supersvårt med ögon i nacken och så gjorde jag mycket fel :o Men det var lixom första gången så det var väl godkänt hoppas jag ^^. BUSPONNYN<3
.
Bilder:
.
Min signatur.

Idag 6/8 och Igår 5/8 Lördag och Fredag

Igår var jag, mamma, Nathalie och Therese på Norrköpings Visualiceringscenter, eller vad det heter. Dom har massa teknologi som man får testa. Först såg vi på en 3D film om havsmonster från förr i tiden. Den var bra ;). Sen testade vi lite saker. Det roligaste var att tankeförflytta en boll. Då körde man mot varnadra och den som var mest avslappnad flyttade bollen. Jag vann över mamma en gång och var meganära en annan men det var som det var en linje och den kunde inte gå över den.
.
Idag blir det att följa med Erika, som vanligt får jag väl nästan säga snart? :p
Vi ska träna NH med Raski, eller jag ska och hon ska visa. Hon är även hästvakt åt Scooban så honom ska hon rida. Jag vet inte vad vi ska göra med Grim men han kanske ska vila eller gå promenad!? Kul ska de bli i alla fall. Imorgon ska jag också följa med, då ska vi rida. Mikaela ska rida Grim och jag Scooban eller Raski och Erika den jag inte rider ;) Man är ju sugen på att rida Raski men det var ju så länge sen man red Scooby med. Men måste jag ha den bomlösa blir det Raski om jag får för Erika ;) Jag gillar inte den :o Den är så svår att få stöd i eller nåt, och är svår att rida lätt i och stå i lät sits i. :o
.
Här kommer mina äääääääääääääääälsklingsbilder!!!!!!!!!!!!!!!
.
Blogga sen när jag är hemma. KRAM
Min signatur.

Igår 3/8 och Idag 4/8

Igår var jag med Elin hela dagen, därför bloggade jag inte då :( Vi bestämde vilket ridläger vi ska gå på nästa år, någon som vill veta? ;) Vi gick efter den här listan:
.
Var det ligger.
Hur många dagar.
Pris.
Trevliga hästar (utifrån hemsidan).
Annat.
.
och valde bort efter det och tillslut kom vi fram till ett :).
Sen åkte vi till Mäseln och sola och bada och å stannade vi på RKF på vägen hem, vi stannade där i ca 3 timmar. Sen åkte jag hem och hämta pengar och sen tillbaka igen och köpte lite klubbkläder :). Sen åkte vi hem till mig och käkade och kollade på ridsport, Nations Cup på TV:n.
.
Idag åkte jag först och hämtade mitt körkort ^^ Det har äntligen kommit nu :) och sen åkte jag och pappa till stan och lämnade in min moppe igen -.- Den var inlämnad i förrgår med och sen blev den dålig på vägen hem därifrån igen -.- . Sen åkte jag med hem till pappa och har hjälpt honom måla en dörr på logen. Snart ska vi måla en bit av baksidan med.
.
Vad gör ni? :)
.
Finns det något som ni vill höra mina åsikter om? ;)
.
KRAM
Min signatur.

Tidsinställt inlägg. Färgad utrustning

Det här är tidsinställt inlägg för när det publiseras så är jag på Öland!

Det va en som ville läsa åsikts inlägg så jag tänkte göra det o det är åsikter om ganska många saker men temat är som rubriken säger färgad utrustning till häst. Eller vet inte om det är åsikter eler Hiss/diss haha de får ni avgöra själva ;)






Färgade träns är helt okej tycker jag fast då ska man använda ett shabrak i samma färg annars tycker inte jag att det bllir snyggt. Skulle jag ha ett rosa träns skulle jag även ha ett svart eller brunt träns också eftersom jag inte alltid vill använa en färg på mitt shabrak. Vad tycker ni om att ha färgade träns?
Rosa träns







Färgade sadlar gillar jag inte alls! då finns det inte många schabrak man kan använda utan dom måste passa med sadeln annars ser det fult ut! O de blir för mycket tycker jag! Då är det bättre att ha ett shabrak i vilken färg man vill o tycker är snygg till en svart eller brun sadel :D  Eller det kanske går bra till en liten shettis dom kan vara överdrivet rosa t.ex!
Rosa läder sadel









Extremt fullt! Färgad syntets sadel är väre än färgad läder sadel om ni frågar mig! o Kolla hade shabraket o sadeln vart i samma nyans av rosa så hade det set ut som man rider med enbart shabrak på långt håll. :S sen en en bokande ponny på sadeln? Märks att det är ponnysadel.
rosa syntets sadel + rosa shabrak







Ännu ett exempel på färgad syntets sadel! Den är ju ännu värre!Den fulaste sadel jag någonsin sett!
Hemskt ful syntets sadel som är röd!






En vanlig svart sadel med rosa detaljer skulle bli välldigt snyggt med andra små rosa detaljer som benskydd eller lindor o även på ryttaren typ handsakar för att framhäva de rosa i sadeln med dom andra rosa detaljerna o har man inget annat rosa så märks det nog inte att det är rosa på sadeln :) Jag vill ha en sån sadel tyckte det va snyggt :D
svart sadel med rosa detaljer








Rosa benskydd är helt okej samma sak med lindor! Specielt om shabraket är i samma färg :) O sen har många mer än ett par benskyd eller lindor!

Rosa benskydd fram o bak






Nu körde jag med temma rosa men skulle det va i en annan färg skulle min åsikt inte förendras o den röda sadeln hade jag med bara för att det är den fulaste sadeln jag någonsin sett! O alla bilder va inte lika stora men dom är från Google ock det är min ursäkt!  Men dethär är ju bara mina åsikter o nu vill jag gärna höra era o om du tyckte den röda sadln va snygg så är det lugnt för mig eller tyckte rosa benskydd va ass fult så får du tycka det! Alla tycker olika så va inte rädda för att skriva eran åsikt vad ni tycker om färgad utrustning!



Sofies signatur.


Redigerade bilder ;)

Beskärde och ändrade färgerna lite. Sen la jag till lite space :) Vilken är snyggast?
1.
2.
3.
4.
5.
Min signatur.

Bilder från Per

Bilder från när Grims ägare var på besök. Jag rider Raski i grimma ;)
En fin på Grim med ;)
En sista på Raski.
Min signatur.

Idag den 2/8 och Tisdag?

Idag följde jag med Erika, igen :p Men nu ska vi ha lite semester tills i helgen, då ska jag följa med igen.
.
Först åkte jag och pappa och lämnade in moppen. Trasig -.- . Han fixade den på någon timme. Men när jag körde hem den så fungera den inte igen :( då blev jag ledsen .
.
Men men jag antar att ni vill läsa om stallet ;). Eftersom Grim verkar vara frisk nu så skulle vi ju gå en promenad. Men när vi tog in honom så var han svettig så då tempa vi honom. Han hade ingen temp. Det var bra :) Sen red vi barbacka mot mjölkstallet. Jag red Raski och Erika Grim. Raski är så mysig ^^ :).
.
Sen fick dom beta i bantarhagen. Sen fixa vi oljan och satte på flugtäckena och huvorna. Gick tillbaka och släppte ut dom i hagen och fodrade.
.
Men vi fotade inget :o så tyvärr inga bilder idag :(.
.
Undrar om bilderna Per fotade kommer snart ;) Vet du det Erika?
.
.
Min favvo av dom redigerade bilderna kommer här i alla fall :)
Min signatur.

Massa Redigerade Bilder :D

Här är massa redigerade bilder :) Vilken är eran favorit? :) ( Jag skriver siffrorna över bilden)
.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
.
.
Min signatur.

Idag 1/8 eller ? Måndag

Hum...  Jag var med Erika idag, igen ;) Grims ägare Anne och hennes kompis Per kom från Stockholm. Innan dom kom så släppte vi hästarna i bantarhagen.
.
Jag och Tessan, som är Robins lillasyster red barbacka i grimma dit. Jag på Raski och hon på Grim. Så dom fick gå där i en halvtimme eller någe. Sen red vi tillbaka igen, då bytte vi hästar.
.
Anne longerade Grim och kollade om hon såg någon hälta. DET GJORDE HON INTE! :D Så nu ska Grim sättas igång igen.
.
Sen gick vi en promenad till dammen och tillbaka, då red jag Raski barbacka igen ;) Världens härligaste ^^ ♥ Hon är lixom 3 år och går att rida barbacka i grimma och grimskaft, lixom hur duktig är hon inte? ;)
.
Per fotade massa, dom kommer ut när Erika har fått dom ;) men här är några som Erika fotade.
.
Jag och Grim myyser ^^ ♥
.
.
Jag på Grim och Tessan på Raski.
.
Förlåt för det inte kom upp igår,  mamma stängde ner det och jag blev förbannad ;o men det sparades som tur va :)
.
Min signatur.

RSS 2.0